Helm is ingesteld om de hedendaagse Jaguar E-Type

New Classic Car Constructor Helm te lanceren, is het lanceren van een moderne replica van de Jaguar E-type serie één, 60 jaar na het debuut van het origineel.
De door roer gebouwde auto’s gebruiken minimaal 30% van een originele donor-e-type, met moderne componenten, waaronder op maat gemaakte ventilatieremmen, een 300bhp 3,8-liter rechte zes motor, een roestvrijstalen uitlaatsysteem, een op maat gemaakt versnellingsbak Suspensie en snelheidsgevoelige elektrische stuurbekrachtiging. Banden worden geleverd door Avon, met ZZ Fast Road Rubber Fited.

Aston Martin DB5 Goldfinger: specificaties, gadgets en beoordeling

De aluminium motorkap en deuren zijn handgemaakt en de deuren hebben ook een modern soft-close-systeem. Voor het gemak is ook een verwarmde voorruit aangebracht.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Het interieur is ontworpen en gebouwd door Leatherwork Specialist Bill Amberg Studio. Interieurafspraken omvatten handgemaakte aluminiumpanelen evenals semi-aniline leer en kalf suede. Zelfs de schakelaars op het dashboard zijn met de hand gestikt.
De hut van de auto wordt verlicht door moderne LED-verlichting, en er is een airconditioningsysteem en een Bluetooth-audiosysteem, en alles wordt aangedreven door een modern bedradingssysteem. Elk roer E-type wordt ook geleverd met twee handgemaakte ‘rocket’ weekendzakken en twee aktetassen.
10

Helm werd vorig jaar opgericht door E-type specialist Chedeen Battick, die meer dan tien jaar heeft besteed aan het inkoop van originele e-types voor het project. Hij richtte het bedrijf op met het oog op het leveren van de ultieme op maat gemaakte Jaguar E-types, en inderdaad beweert Helm dat zijn auto’s zijn gebouwd op de exacte specificatie van elke eigenaar, wat betekent dat er nooit twee auto’s zullen zijn.
Klanten zullen geduldig moeten zijn, omdat de bouw van elk roer-E-type geen snel proces is bij ongeveer 3800 manuren.
De productierun zal worden beperkt tot slechts 20 voorbeelden, met een prijs op aanvraag, afhankelijk van de specificatie die elke koper wordt geëist.
Bekijk hier Jaguar’s speciale jubileum e-types …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *