Land Rover voltooit de eerste hybride expeditie van de wereld

De nieuwe Range Rover Hybrid heeft ‘s werelds eerste hybride expeditie voltooid, gemiddeld veel meer dan 36 mpg gedurende de 10.472-mijl reis van het VK naar India.
• Range Rover Review
• Range Rover Hybrid Review
Drie prototypes duurden 53 dagen om te reizen van de fabriek van Land Rover in Solihull naar Mumbai – de thuisbasis van het moederbedrijf van de Jaguar Land Rover, Tata.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De reis evalueerde de nieuwe Range Rover -hybride in verschillende extreme omstandigheden met temperatuurbereiken van -10 tot 43 ° C en tot 5500 meter boven zeeniveau. Het volgde de legendarische routes voor Silk Road die voor het eerst Azië met Europa met voor het eerst verbonden met Europa die veel meer dan 2500 jaar geleden door Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië, China, China (inclusief Tibet), Nepal en India passeerden.
De expeditie ging door een bergachtige route nooit eerder voltooid door een auto van buiten het land-de Xinjiang-Tibet Highway. Wat meer is, zeven opeenvolgende dagen werden doorgebracht op hoogtes tussen 3.350 en 5.379 meter met zuurstofniveaus zo laag als 10 procent.
Het doel van de expeditie was om de kalibratie van motor- en transmissiesoftware te verfijnen om perfect naadloze prestaties van de 3.0-liter V6-diesel en elektrische motor te garanderen, die combineren om 340 pk te produceren, in alle terreinen, temperatuur en hoogten. In totaal werden 300 gigabytes aan uitgebreide technische gegevens naar het engineeringteam van Gaydon in het VK gestuurd.
Technische tegenslagen weerspiegelden de ruwheid van de wegoppervlakken: 15 puncties tussen de drie Range Rover-hybriden van de expeditie en vier ondersteunende voertuigen, vier wielen beschadigd door diepe gaten en vier voorruiten gebarsten door stenen die op losse oppervlakken worden gegooid.
Desondanks is het werkelijke gemiddelde economiecijfer van meer dan 36 mpg voor de 10.472 mijl reis, slechts 8mpg neer op zijn officiële economie van 44mpg.
Peter Richings, Jaguar Land Rover Hybrids en elektrificatie -directeur die deelnamen aan het laatste etappe van Jaipur tot Mumbai: “Ik denk dat de economie die we kregen vrij verbazingwekkend was gezien de auto’s zwaar beladen waren en de reeks omstandigheden waarmee ze werden geconfronteerd. Op hoge snelheid autobahns in Duitsland naar Extreme Off Road in de bergen die werken tot 5.500 meter boven zeeniveau, waar het zuurstofniveau erg laag is. ”

Hij zei echter dat het echte voordeel van de expeditie de kans was om de Range Rover Hybrid op grote hoogte te testen. Richings voegde eraan toe: “We konden kalibratie ontwikkelen die geschikt is voor extreme hoogten, dus de Range Rover Hybrid zal klaar zijn wanneer we de auto op markten willen lanceren met dergelijke voorwaarden zoals China.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *