Zenos E10 Sports Cars onthuld

De Zenos E10 is het product van een Parternship tussen ex Caterham -bazen Ansar Ali en Mark Edwards. Samen was het paar mede-oprichter van het nieuwe British Sports Car Company, genaamd Zenos Cars. Het bedrijf is van plan om de komende vijf jaar drie nieuwe modellen op de markt te introduceren, met het eerste, Codenaam Project E10, dat al volgend jaar aankomt.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De renderings van de E10-sportwagen zijn officieel vrijgegeven en toon een open-top, tweezitter met agressief gestileerde voor- en achterste bumpers. Achterbaren achter de cockpit worden geflankeerd door uitpuilende wielkasten, huisvesting oversized lichtmetalen wielen.
Het zal worden aangedreven door een 200bhp midden gemonteerde transversale 2.0-liter Ford-afgeleide motor, met vermogen naar de achterwielen verzonden via een handgeschakelde versnellingsbak met vijf versnellingen. De Sprint van 0-62 mph duurt slechts 4,5 seconden en de topsnelheid is 135 mph, terwijl Zenos heeft laten doorschemeren dat veel krachtigere uitgangen en andere transmissies ook beschikbaar zullen zijn vanaf de lancering.
Onderbouwd door een enkele ‘backbone’ aluminium extrusie met koolstofvezel composietbad, heeft de Zenos E10 een kerbweight van slechts 650 kg, wat een vermogen tot gewichtsverhouding van 300 pk per ton impliceert. Het gebruik van koolstofvezel is een luxe die meestal gereserveerd is voor krachtige supercars, maar Zenos heeft ervoor gekozen om gerecyclede koolstofvezel te gebruiken. Het behoudt alle eigenschappen van het oorspronkelijke materiaal, maar is een veel betaalbaarder alternatief.
Proportioneel stapt de Zenos E10 uit op 180 mm langer dan een Caterham 7 en 265 mm breder. Het is ook beter uitgerust dan een raterham met opties zoals een kachel, koolstofleren afwerking en een tonneau -dekking. Prestatie -upgrades omvatten ook een beperkte slipverschil, tweeweg verstelbare dempers, rolkooi, trackpack en opgestane remmen.
“We stellen onszelf de uitdaging aan hoe het E10 -ontwerp er puur en toch edgy, gefocust en toch toegankelijk, rauw en toch ingenieus, wendbaar en toch evenwichtig, groot en toch leuk uit te laten zien.” Zei mede-oprichter van Zenos CAR, Ansar Ali, “De schetsen en vroege fase renderings die we hebben vrijgegeven, we denken dat de zuiverheid, behendigheid en functionele eenvoud van E10 getrouw overbrengen.”
Na de lancering van de E10 volgend jaar zal Zenos een roadster en coupéversie produceren op basis van hetzelfde platform, aanvankelijk de E11 en E12 genoemd. Beide zijn in 2018 verschuldigd, met de E10 die in de eerste helft van 2014 aan het publiek wordt onthuld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *