Citroen Ami Cargo bevestigd voor de Britse lancering in 2022

Citroen heeft bevestigd dat het zijn gebruik voor de nieuwe AMI Electric Quadricycle in het VK zal verdubbelen door de AMI Cargo Last-Mile-Delivery Van Variant naar Groot-Brittannië te brengen.
Meer dan 14.000 Britse klanten hebben een rente geregistreerd voor de passagiersversie van de AMI, en 1.400 van hen hebben al een terugbetaalbare aanbetaling van £ 250 geplaatst om er een te reserveren.

De goedkoopste elektrische auto’s te koop

De Britse prijzen moeten nog worden bevestigd, maar in de thuismarkt van Frankrijk begint de AMI -vracht vanaf € 6.490 (ongeveer £ 5.600), inclusief een subsidie ​​van € 900 van de Franse regering. Het VK heeft momenteel geen subsidies voor elektrische auto’s van deze omvang, dus we verwachten dat de prijzen voorbij £ 6.000 zullen duwen tegen de tijd dat de AMI -vracht over het kanaal springt.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

De kleine elektrische koerierbusje ziet er vrijwel identiek uit aan de passagiersdragende AMI van buitenaf. Binnen heeft Citroen echter de passagiersstoel van de AMI verwijderd en op zijn plaats een opslagpod gemonteerd, die door een solide partitie van de automobilist wordt gescheiden.
Het vrachtcompartiment heeft een capaciteit van 260 liter – ongeveer vergelijkbaar met de laars van een Toyota Yaris – en het kan tot 140 kg dragen, waarvan Citroen zegt dat het ideaal geschikt is voor het leven als een last -mijl stedelijk afleveringsvoertuig. Wanneer ze samenwerken met een paar nieuwe opslagbakken, zegt Citroen dat de AMI -vracht een totale capaciteit van 400 liter heeft. Dat is iets meer ruimte dan je krijgt van de laars van de vierde generatie Skoda Fabia.
13

De vrachtruimte wordt geleverd met een paar tie-down punten en een in hoogte verstelbare vloer, waardoor de automobilist items tot 1,2 meter lang kan dragen. Bovenop de doos is een modulair scharnierende plank, die tot 40 kg en dubbel kan zijn als een mobiel bureau.
Citroen heeft ook een extra veilige opslagbak aan de achterkant van de cabine toegevoegd, waarvan wordt gezegd dat het is gemaakt om waardevolle spullen zoals smartphones, zonnebrillen en portefeuilles uit het zicht te houden.
Net als de conventionele AMI, gebruikt de lading een 5,5 kWh batterijpakket om een ​​8bhp elektrische motor te voeden. De topsnelheid staat op 28 km / u en Citroen zegt dat de EV 46 mijl zal dekken op één lading.

U kunt de batterij alleen opladen met een stekker met drie pins. Vanwege de verkleiningsgrootte van de batterij duurt het echter slechts ongeveer drie uur voordat het 100 procent capaciteit heeft bereikt.
Franse kopers kunnen optionele extra’s specificeren, zoals deurnetten, merkmatten en een smartphonebevel voor het dashboard. Veel meer recent gaf Citroen ook een paar voorbeelden van de service Liveries -kopers die hun auto’s kunnen merken.
Bekijk nu onze video -recensie van de Citroen Ami …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *