Volvo-omzet zal 10 procent elektrische auto’s zijn in 2022

Volvo verwacht dat een op de 10 op de auto’s die het in 2022 verkoopt, puur elektrisch is, bijna het percentage aandeel van nulemissies auto’s die het verkocht in het laatste kwartaal van het laatste kwartaal van het laatste kwartaal van het laatste kwartaal van het laatste kwartaal van het laatste kwartaal van het laatste kwartaal van afgelopen jaar.
Uit de samenvatting van de financiële resultaten van het Zweedse merk bleek dat 34 procent van de omzet van Volvo in Q4 2021 te midden van een recordjaar voor de omzet, was van belastbare auto’s – en zes procent waren auto’s zonder een verbrandingsmotor.

Nieuwe 2022 Volvo XC90 -vervanging kan Embla worden genoemd

Tijdens de presentatie zei Volvo’s Chief Financial Officer Bjorn Annwall dat een van de doelen voor 2022 is om het aandeel van EV’s in de verkoop van het bedrijf te versnellen. De geleidelijke versoepeling van de semi-geleidercrisis zal dit helpen, samen met Volvo’s volledige overname van een productielite in Taizhou, China.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Annwall zei dat Volvo nu moet overeenkomen met de voortgang, gezien het feit dat 2019, toen zes procent van de omzet van belastbare voertuigen was. “Nu verschuift de focus naar de volledig elektrische auto’s,” zei Annwall. “We moeten exact dezelfde reis maken die we hebben gemaakt met BEVEN op Bevs – zes procent tot ongeveer 34 procent. Het zal moeilijk zijn, maar we hebben een volledige organisatie klaar om dit mogelijk te maken. ”
Volvo’s vertrekkende CEO Hakan Samuelsson zei dat het bedrijf ‘op koers’ is om tegen 2030 volledig elektrisch te zijn, ondanks het nog steeds meestende aandeel van EV-verkoop. “We hebben elk Bev verkocht dat we hebben gebouwd,” zei hij. “De methode is altijd geweest om PHEV’s eerst aan te bieden, omdat er nog steeds problemen zijn met het laadnetwerk. We zijn in een zeer hoog percentage belastbaar, we hebben nu een nieuwe 40-serie auto die elektrisch is geboren, we hebben een nieuw vlaggenschip dat elektrisch zal worden geboren, en dan iets dat veel meer is ’20 ‘; Dat zal een grote bijdrage leveren aan ons volume. We zijn op schema.”
Het nieuwe vlaggenschip – een opvolger van de huidige XC90 die wordt getipt om Embla te worden genoemd – zal worden gevolgd door extra grote modellen met verschillende lichaamsstijlen, onthulde Samuelsson.
“We zullen iedereen dit jaar het nieuwe vlaggenschip laten zien”, zei hij. “De lichaamsstijlen zullen veel gestroomlijnder zijn voor pure-elektrische auto’s, maar mensen houden nog steeds van het gemak van stappen, stappen die wordt geleverd met een hoger voertuig. Dus dat zal eerst komen, maar er zullen veel meer varianten op het grote car-platform zijn. ”

Klik hier voor veel meer over de nieuwe Volvo C40 opladen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *