Nissan onthult 2014 Le Mans Challenger

Nissan heeft de wraps afgenomen voor de Le Mans 2014 24 uur. Blootgesteld in de paddock van het evenement van dit jaar (dat begint op 22 juni), ontwikkelt de Zeod RC zich op de ervaring van het bedrijf met het radicale Deltawing -idee in 2012 en integreert geavanceerde elektrische aandrijflijntechnologie.
De Zeod RC loopt bij Le Mans in ‘Garage 56’ – een speciale toegangsleuf gereserveerd door de raceorganisatoren voor auto’s en vrachtwagens die niet voldoen aan bestaande klassen, maar tonen ingenieuze automotive -technologie. Zeod betekent nul ontlading op aanvraag, evenals hoewel het precieze aandrijflijnontwerp van de auto niet is afgerond, wordt verwacht dat het op verzoek van de stuurprogramma’s op verzoek van de bestuurder op verzoek van de bestuurder kan schakelen.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

De auto’s en vrachtwagen is ontworpen door Ben Bowlby-de man achter de Nissan-motorige Deltawing die vorig jaar op Le Mans racete-en integreert lithiumbatterij-innovatie vergelijkbaar met die ontdekt in de Leaf Electric Road Car van het bedrijf. “Een auto’s en truck zoals deze biedt een ongelooflijk moeilijk testbed van wat extreem efficiënte keuzes kunnen zijn voor wegauto’s en vrachtwagens van de toekomst,” verklaarde Bowlby. “Gedurende de komende 12 maanden zullen we verschillende aandrijflijnen testen in een uitgebreid testprogramma.”
Nissan Executive Vice President Andy Palmer zei: “De Zeod RC is een natuurlijke progressie van de vooruitgang van de Leaf Road Cars and Truck, evenals de Leaf RC Race Cars en Truck Prototype. De technologieën die met dit programma zijn vastgesteld, typen deel uit van toekomstige innovaties voor Nissan Road Cars. We wachten op de kans om de geleerde lessen te laten zien met de vooruitgang van batterij -innovatie in de oudste, moeilijkste en meest spraakmakende duurrace ter wereld. ”
De Zeod RC zal later in de zomer beginnen te testen. Nissan stelt dat de auto’s en vrachtwagen op een bepaald moment in de toekomst een voorloper zijn van een volledige aanval op de top LMP1-klasse van Le Mans, waar het teen tot teen zou gaan met fabrikanten zoals Audi, Toyota en Porsche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *