Clean Air Zones: Oxford Zez Pilot Goes Online

Oxford’s Zero Duting Zone is begonnen met de pilootfase, heeft de gemeenteraad aangekondigd.
De ‘Zez Pilot’ dekt bij de lancering een vrij klein aantal straten in het centrum van Oxford City, maar zal zich verbreden om het grootste deel van de stad te dekken als de proefrun als een succes wordt beschouwd.

UK Road Pricing Plans: Andere oplossingen voor de brandstofverantwoordelijkheid ‘Black Hole’ zijn beschikbaar

In de Zez -pilootzone zullen bestuurders van interieurverbranding en om 7 uur ‘s ochtends en 19.00 uur, 365 dagen per jaar binnenkomen, moeten een vergoeding betalen. The fee will be £2 per day for hybrids emitting less than 75g/km CO2, £4 for Euro 4 petrol as well as Euro 6 diesel vehicles, as well as £10 for pre-Euro 4 petrol as well as pre-Euro 6 Dieselvoertuigen. Volledig elektrische voertuigen zijn vrijgesteld van kosten.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De prijzen kunnen echter stijgen als de regeling permanent wordt geïmplementeerd tot £ 4 voor hybriden die minder dan 75 g/km CO2, £ 8 voor Euro 4 benzine en Euro 6-dieselvoertuigen, evenals £ 20 voor pre-euro 4 uitstappen, evenals £ 20 voor pre-euro 4 zowel benzine als pre-euro 6 dieselvoertuigen. Er zijn geen enkele vergoeding voor nul ontslagvoertuigen, zoals elektrische auto’s.
Vrijstellingen worden aangeboden voor gezondheid en welzijn, evenals zorgverleners, studenten met monetaire ontberingen die verplicht zijn om zowel de zone als blauwe badgehouders in te gaan, terwijl bewoners en bedrijven in de zone een 90 per per cent korting. Er zal ook een korting van 50 procent zijn voor voertuigen voor persoonlijke huur.
Birmingham Clean Air Zone
De schone luchtzone van Birmingham ging online in juni 2021, gebaseerd op een soortgelijk ontwerp als de London Ulez (ultra-lage ontladingszone).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *