Aston Martin Zagato Special Editions Exposed

Aston Martin heeft twee nieuwe speciale editie -voertuigen blootgesteld die zijn ontworpen door de Italiaanse CoachBuilder Zagato. De twee voertuigen werden onthuld tijdens het Centenary Event -evenement van Aston, gehouden in Kensington Gardens in Londen.
Net als eerdere Zagato-body Astons integreren de twee voertuigen de kenmerkende stijl van het Italiaanse stijl geïntegreerd met mechanicals van Aston Martin. In dit geval zijn de voertuigen gebaseerd op de DB9 Volante en de uitgaande DBS -coupé.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• Aston Martin beoordelingen
De twee auto’s, genaamd de DB9 Spyder Zagato en DBS Coupe Zagato Centennial, kregen de opdracht om de 100e verjaardag van Aston Martin te vieren, en zijn alleen eenmalige, zonder een beperkte productierun georganiseerd-in tegenstelling tot DB7 Zagato van 2002, waarvan 100 waren gemaakt.
De DB9 Spyder is bestemd voor de Amerikaanse verzamelaar Peter, terwijl de DBS Zagato naar een anonieme Aston -enthousiast in Japan gaat.
De DBS Zagato beschikt over het kenmerkende dubbele bubbel dak van de ontwerper, terwijl de laaggeleide neus van de DBS wordt vervangen door een meer rechtop, vintage ontwerp. Het voertuig rijdt op de 20-inch legeringen van de DBS, en maakt gebruik van exact dezelfde koolstofceramische remmen.
De DBS Zagato wordt ook verondersteld op basische DBS-mechanica te werken, wat betekent dat een 6.0-liter V12 510 pk aan de voorkant vaststelt die de achterwielen aandrijft.
De DB9 Spyder heeft een vergelijkbare voorkant en achterste styling met de DBS Zagato, maar met het dubbele bubbel dak vervangen door een vouwen soft-top. Het voertuig heeft exact hetzelfde interieur als de DB9-volante waarop het is gebaseerd, en gebruikt ook exact dezelfde 510bhp 6.0-liter V12.
De nieuwe Zagato Aston Martins werden blootgesteld aan een van de 100 -jarig jubileumevenementen van het bedrijf. Aston heeft een jaar met speciale evenementen om zijn verjaardag te vieren, inclusief het hebben van parades bij Le Mans, evenals de Nurburgring 24-uurs race.
Dit evenement werd gehouden in Kensington Gardens in Londen, en bracht een greep van zowel nieuwe als oude Astons samen. Naast de nieuwe Zagato-modellen waren de drie Bertone Jet One-Offs aanwezig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *