De overheid verbindt zich tot 2015 DAB Switchover

De digitale radioverwisseling is een belangrijke bron van geschil ooit geweest, aangezien de overheid voor het eerst haar intenties heeft aangekondigd om de stekker uit te trekken op analoge bandbreedtes in de digitale economie Act van 2010.
Tegenstanders beweren dat de digitale kwaliteit niet zo goed is als die van FM, en dat de stap onnodig 100 miljoen perfect goede radio’s overnacht zou maken. Ze zeggen ook dat het DAB -formaat dat de overheid bevordert al verouderd is, waarbij DAB+ betere kwaliteit biedt.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Het vooruitzicht van de conversie is bovendien in twijfel getrokken door het slechte opnamecijfer voor digitale radio. De overheid heeft drie doelen gesteld die moeten worden gehaald voordat FM wordt uitgeschakeld: de helft van alle radioluisteren moet op een digitaal platform zijn, digitale dekking moet overeenkomen met FM’s (97 procent van het land) en de lokale digitale radio moet Bereik 90 procent van het VK.
De huidige statistieken van Digital Radio UK laten echter zien dat slechts 33 procent van het luisteren van het radio digitaal is. De nationale BBC -dekking is 94,5 procent, maar nationale commerciële stations bereiken slechts 85 procent van het land en de lokale DAB -diensten slechts 70 procent.
Dus zal de overgang doorgaan? In november in november voorspelden krantenkoppen dat de deadline van 2015 op zijn minst zou moeten worden uitgesteld, mogelijk door vele jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *