Seat Leon St onthulde

Het nieuwe stoel Leon St Estate is onthuld, voorafgaand aan zijn officiële onthulling op de Frankfurt Motor Show in september.
Dit is de eerste keer dat de Leon wordt aangeboden met een keuze uit drie carrosseriestijlen, met de reguliere vijfdeurs Leon Hatchback en driedeurs SC-modellen die al te koop zijn.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

De Leon St heeft 207 liter meer bootruimte dan de reguliere Leon Hatchback, met 587 liter wanneer de achterstoelen op hun plaats zijn. Maar dat volgt het Skoda Octavia Estate (610 liter) en VW Golf Estate (605 liter), en de Leon St kan zijn rivalen niet evenaren wanneer de achterstoelen worden gevouwen, met zijn maximale capaciteit die zich uitstrekt tot 1.470 liter. De stoel heeft de toename van het luik bereikt door de auto met 27 cm te strekken (hoewel de wielbasis hetzelfde blijft). Toch is de ST slechts 45 kg zwaarder en gebruikt dezelfde ophangingsinstellingen.
Nieuwe multi-spaaks lichtmetalen velgen en slanke Sliver dakrails onderscheiden het ook van de vijfdeurs, maar het lijkt meer op een uitgerekte versie van de conventionele auto dan op een volledig op zichzelf staand model. Het motorbereik wordt ook overgedragen, inclusief een efficiënte 1,6-liter TDI-ecomotief, die 88 g/km CO2 uitzendt en 85,6 mpg retourneert. De FR staat bovenaan het bereik, aangedreven door een 178 pk 1.8 TSI -motor of een 181bhp 2.0 TDI. Zesversnellingsbak en zeven versnellingen DSG automatische transmissies zullen naar verluidt worden aangeboden met vierwielaandrijving op de krachtigere motorvarianten.
Naast zijn Skoda- en VW-neven, staat de Leon St tegen het Ford Focus Estate en Honda Civic Tourer. Het assortiment moet van start gaan op ongeveer £ 16.400.
De Leon St moet in september zijn officiële debuut maken op de Frankfurt Motor Show en de Seat heeft laten doorschemeren dat het het landgoed ook als een hot ‘cupra’ -model kan aanbieden – waardoor het een directe rivaal is van de Ford Focus St Estate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *