Mazda RX-8 ingesteld om terug te keren in 2017

Mazda ontwikkelt een nieuwe roterende sportauto’s om succesvol te zijn, de RX-7 en RX-8, heeft Car Express geleerd. Groter en veel krachtiger dan de Mazda MX-5, de auto is gericht op een lancering van 2017, om samen te vallen met de 50e verjaardag van de lancering van de Cosmo Sport, de eerste Mazda aangedreven door een Wankel Rotary Engine.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Mazda -ingenieurs werken aan de inherente defecten van de Wankel -motor – hoog brandstof- en olieverbruik en magere koppel – zonder toevlucht te nemen tot turbolader.
De antwoorden worden gezocht via de ‘Skyactiv’ engineeringfilosofie van Mazda, die zich richt op het afwerpen van gewicht en het gebruik van hoge motorcompressieverhoudingen om het vermogen en de efficiëntie van revvy, natuurlijk afgezogen motoren te vergroten. Het is een techniek die we al hebben gezien, gebruikt voor een geweldig effect in de huidige Mazda 3 en 6.
Het is wel verstaan ​​dat Mazda zich richt op een 300 pk-uitgang voor de Reborn Rotary Engine, een stijging van 238 pk in de meest krachtige RX-8. Mazda zou een compacte, laaghangende RX-7-stijl coupé bodystyle kunnen kiezen in plaats van de vierdeursconfiguratie van de Mazda RX-8, in een poging om gewicht te verlagen.
De RX-8, stopgezet in 2010, woog op ongeveer 1.310 kg-120 kg veel meer dan een moderne Toyota GT 86. Het nieuwe vlaggenschip van Mazda blijft aan de achterwielaandrijving.
We horen dat een uitgebreide versie van het achteraandrijvingsplatform van de nieuwe MX-5 wordt gebruikt om de auto te ontwikkelen, versterkt om het verheven vermogen om te gaan. Bekende handgeschakelde zesversnellingsbak- en vijfversnellingsbakjes worden op dezelfde manier aangescherpt voor de nieuwe high-performance applicatie.
Mazda heeft een rijke geschiedenis van roterende auto’s, beginnend met de Cosmo Sport uit de late jaren 60, die tot 129 pk ontwikkelde en 120 mph zou kunnen raken.
Beroemder had Mazda de RX-7 die in de jaren 90 in het VK werd verkocht en de RX-8 die het ging vervangen. Mazda won ook de Le Mans 24 Hours Race in 1991 met de Rotary-aangedreven 787B-de enige keer dat een Japanse producent het evenement heeft gewonnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *