Special Edition Bugatti Veyron “Lang Lang”

Bugatti heeft de Veyron Grand Sport Vitesse “Lang Lang” onthuld op de Qatar Autosalon. Bugatti heeft het nieuwe model ontwikkeld ter ere van de klassieke muzieksterpianist Lang Lang. Slechts één zal worden gebouwd, geprijsd op € 2.132.700 (£ 1,757 miljoen).
Het uiterlijk van de Bugatti werd geïnspireerd door een concertgrote piano, dus waarom de buitenkant in zwart -wit is afgewerkt.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De zwarte elementen zijn blootgesteld koolstofvezel, terwijl de witte kleur blanc atalante wordt genoemd. Om een ​​extra vleugje luxe toe te voegen, worden het EB-logo aan de achterkant en de EB-labels op de brandstof- en oliedoppen verguld met 24-karaats goud. Zwarte zong noir diamant-gesneden velgen voltooien de look.
Aan de binnenkant is het pianotoetsenbord opnieuw het dominante thema, met stoelen, voering van het daksysteem en voetwieën bedekt met zwart leer. De bolsters van de stoelen, stuurwiel en versnellingskeuze zijn voorzien van witte stiksels, terwijl de deuren bedekt zijn met wit leer bedekt met zwarte gestikte lijnen die bedoeld zijn om op een muzikale staaf te lijken.
Andere aanrakingen zijn een piano-zwarte afwerking van het EB-logo op de opbergdoos van de witte achterste midden en een vergulde EB-logo en ring op het stuurwiel. De handtekening van Lang Lang is ook opgenomen in de voetwell van de auto. Hij tekende de auto na het geven van een concert in de fabriek van Bugatti in Molsheim, Frankrijk.
De speciale editie “Lang Lang” is gebaseerd op de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Het maakt echter geen deel uit van de Bugatti Legends -serie. Dit zal zes specials bevatten, gebaseerd op de Grand Sport Vitesse, die mensen vieren die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Bugatti.
Tot nu toe zijn drie van de zes geplande legendes-modellen onthuld, ter ere van tweevoudig Le Mans-winnaar Jean-Pierre Wimille, voormalig Bugatti Racing Chief Meo Constantini en Jean Bugatti, kind van de oprichter van het bedrijf, Ettore Bugatti, respectievelijk . Drie veel meer worden binnen het jaar verwacht, waarbij de vierde waarschijnlijk in Genève debuteert.
De Veyron Grand Sport Vitesse heeft een topsnelheid van 254 mph. Het wordt aangedreven door de veel krachtigere versie van de acht-liter W16-motor van Bugatti, die 1.184 pk en 1500 Nm koppel genereert. Bugatti claimt een 0-62 mph-tijd van 2,6 seconden-langer dan nodig is om te zeggen ‘Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse.’

De internationale autosalon van Qatar vindt plaats van 21 tot 25 februari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *