Electrogenic onthult elektrische Citroen DS-conversie met maximaal 200-mijl bereik

Oxford-gebaseerde elektroge auto-conversie-elektrogeen heeft een andere geëlektrificeerde klassieker in de vorm hiervan onthuld: een op batterijen aangedreven versie van de Citroen DS.
Gebaseerd op een voorbeeld uit 1971 van de beroemde Bertoni gemaakt Citroen Saloon, heeft het bedrijf gecreëerd wat het beweert ‘s werelds eerste professioneel geconverteerde DS alleen op elektrische stroom te zijn.

Elektrogeen onthult nieuwe elektrische auto-conversie voor Jaguar E-Type

De originele 2.0-liter viercilinders benzinemotor van de auto is vervangen door een 120 pk elektrische motor die 235 kW koppel ontwikkelt. Net als andere klassiekers die door het bedrijf zijn omgezet, stuurt het nog steeds zijn stroom naar de wielen (de voorwielen in het geval van de DS) door de originele handmatige versnellingsbak van de auto.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Een batterij 48,5 kWh in capaciteit is verpakt, wat volgens het merk een real-world bereik van ongeveer 140 mijl op één lading gebruikt. Het bedrijf zegt dat de auto ook beschikbaar is met een optionele reeksbatterij die tot 200 mijl levert, maar de capaciteit van deze batterij niet heeft onthuld. Standaard oplaadtechnologie wordt beoordeeld op 29 kW, die de standaardbatterij van 48,5 kWh in ongeveer twee uur opladen.
12

De auto behoudt de hydro-pneumatische ophanging van het origineel, hoewel met enkele moderne tweaks om het systeem een ​​stuk compatibeler te maken met de elektrische aandrijving. Als zodanig is de mechanische pomp voor het regelen van het hydraulische systeem van de suspensie vervangen door een moderne elektrische, om geluid te minimaliseren.
“Zoals bij alle eerste conversies, presenteerden de DS ons speciale uitdagingen. In dit geval wordt de hydro-pneumatische ophanging aangepast om zonder de verbrandingsmotor te draaien. De oude pomp was zo luidruchtig dat het afbreuk deed aan de stille aandrijving van de auto, maar onze nieuwe elektrische pomp heeft het probleem volledig opgelost, ”beschrijft Ian Newstead, elektrogeen directeur en mede-oprichter.
Het ontwerp van de DS is voornamelijk ongewijzigd. Het openen van de motorkap onthult nu het veilig verpakte batterij en het motorsysteem, terwijl buiten het uitlaatsysteem nu afwezig is, en er is een nieuwe ‘DS EV Electronique’ badge toegevoegd.
Dit eerste voorbeeld van een elektrogene DS is omgezet in de specificatie van de klant, dus er is geen vaste prijs voor de conversie. Het merk heeft op maat gemaakte conversies geproduceerd voor een trio Britse sportwagens: de Triumph Stag, Morgan 4/4 en het Jaguar E-Type.

Wat vind je van de conversie van Electrogenic’s Citroen DS? Laat het ons weten in het commentaargedeelte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *