Elektrische auto’s zijn twee keer zo groen als vijf jaar geleden

elektrische voertuigen zijn twee keer zo groen als vijf jaar geleden dankzij de toename van hernieuwbare energie zoals zonneboerderijen en windturbines, zo bleek uit een onderzoek.
Het opladen van een Tesla -model S creëerde 124 g koolstofdioxide per km aangedreven in 2012, maar dat is nu gehalveerd tot 74 g per km in de winter en slechts 41 g per km in de zomer, volgens onderzoek van Imperial College London.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Dit betekent dat een Tesla-model S nog steeds meer CO2 produceert wanneer ze in de winter worden opgeladen dan een Toyota Prius, de schoonste niet-zuivere-elektrische auto die 70 g/km uitzendt, maar veruit in de zomer schoner is.
Het seizoensverschil is te danken aan zonneboerderijen die in de zomermaanden een groter deel van de Britse elektriciteitsopwekking vormen, met het wintertekort dat door gasstations wordt gemaakt.
Een Nissan Leaf, BMW i3 en Mitsubishi Outlander Phev zijn allemaal groener dan een Prius, ongeacht de tijd van het jaar.
Uit de studie, in opdracht van energievergenigingsbedrijf Drax, bleek dat de daling van de Britse steenkool van 20 procent van de elektriciteitsopwekking in 2012 tot zes procent in 2016 een duidelijke impact heeft gehad op de geproduceerde emissies per geproduceerde kWh.
• Kun je met een elektrische auto leven? De voor- en nadelen van het bezitten van een EV vandaag
Dr. Ian Stafell, docent duurzame energie aan het Imperial College en auteur van het rapport, zei: “Het wordt algemeen aanvaard dat elektrische auto’s de luchtvervuiling in steden drastisch verminderen, maar er is nog steeds een discussie over hoe schoon ze eigenlijk zijn – het varieert afhankelijk Waar de elektriciteit om ze op te laden vandaan komt.
“Volgens onze analyse, kijkend naar een paar van de meest populaire modellen – waren ze pas zo groen als je tot voor kort zou kunnen bedenken, maar nu, dankzij de snelle decarbonisatie van elektriciteitsopwekking in het VK, zijn ze veel beter .
• Beste elektrische auto’s te koop 2017
“Kleinere elektrische auto’s zoals het Nissan Leaf en BMW i3 kunnen worden opgeladen voor minder dan de helft van de CO2 van de schoonste niet-elektrische auto op de markt-de Toyota Prius Hybrid.”
Er zijn nu meer dan 100.000 elektrische voertuigen op Britse wegen en de verkoop van pure elektrische en plug-in hybriden zijn in vier jaar 30-voudig gegroeid, en zwelling tot 1,8 procent van de nieuwe autoregistraties.

Overweegt u een EV voor uw volgende auto? Laat het ons weten in de reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *