Jaguar Classic onthult op maat gemaakt Greatest Hits XJ6 op Genève

Niet tevreden met het bouwen van E-Types en D-types, Jaguar Classic heeft nu de ultieme XJ gebouwd om de 50e verjaardag van de Saloon te vieren. De XJ Greatest Hits is gebaseerd op een XJ6 -serie 3 uit 1984 eigendom van Iron Maiden -drummer Nicko McBrain, en de auto is gerestaureerd en aangepast aan de specificatie van Nicko met behulp van het personeel van Jaguar Classic en Jaguar Design’s Wayne Burgess.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Op de autosalon van Genève is onthuld op de Autoshow van Genève, zijn meer dan 3.500 man -uren in de auto gestopt en heeft het veel op maat gemaakte kit. De carrosserie is aangepast met nieuwe bumpers voor en achter, met de auto afgewerkt met een diepe mauve metalen verf. Aan weerszijden van de laars zijn er in verzonken brandstofvullers, LED -koplampen met unieke halo -looplichten en chromen trim genomen uit de eerdere serie 2 XJ6 om de buitenlook af te maken.
• Laatste nieuws van de Motor Show 2018
Unieke wijd uitlopende wielarches bedekken op maat gemaakte 18-inch draadwielen en Pirelli P Zero-banden, en onder de motorkap is een gewijzigde versie van Jag’s alomtegenwoordige XK-serie Straight-Six. Dit is opgewaardeerd met een set van drie SU -carburateurs en een speciaal ontworpen uitlaatsysteem.
Binnenin bevat de Jag een handgemaakt interieur met rood leer, donkergrijze gekleurd Sycamore-fineer en een zwarte Alcantara-headlining. Er is ook een 1.100 W geluidssysteem van de Jaguar XF gemonteerd, met alle Mod Cons. Er is een speciale ‘Eddie’ Growler, gemodelleerd op de beroemde mascotte van Iron Maiden, voor het op maat gemaakte drieledige stuurwiel. Ondertussen vervangen trommelpedalen de conventionele items in de voetwell van de bestuurder en zijn bewerkte aluminiumknoppen aan het dashboard toegevoegd.
Over de auto gesproken, zei McBrain: “Dit is mijn ultieme XJ – mijn derde en liefdevol genaamd‘ Johnny 3 ’. Het is een waar werk van liefde geweest tussen Jaguar Classic en ikzelf. Ik ben zo enthousiast over de voltooiing ervan en vooral om het te laten zien in Genève – het is echt een grootste hits -editie en voor mij definieert het waar de Jaguar XJ om draait. Het is een eer aan het vakmanschap van het Jaguar Classic -team. We hadden het niet beter kunnen timed, dit is het 50 -jarig jubileum van XJ – mijn favoriet van alle Jaguars. ”

Ontvang hier het laatste nieuws over Motor Show van Genève …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *