Citroen DS 6WR onthuld

Dit is de Citroen DS 6WR. Het is de eerste SUV van het premium DS-submerk van de Marque en zal later deze week na de DS 5LS R-salon op de Motor Show in Beijing debuteren. Het wordt alleen in China aangeboden, maar zou de komende jaren in Europa kunnen bereiken.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Ontworpen in Parijs, wordt de styling duidelijk beïnvloed door het Wild Rubis -concept dat vorig jaar voor het eerst werd gezien op de Shanghai Autosal Show. Het chroom-voltooide voorrooster, dat samengaat met het koplampontwerp, maakt deel uit van de nieuwe DS-ontwerpidentiteit. De subtiele vouw langs de flanken, die zich uitstrekt van de koplamp tot de C-opvoeding, is een ander ontwerp dat wordt geleend van het Wild Rubis-concept.
Op de standaard in Beijing was alleen de buitenkant van de 6WR, waarbij het interieur later dit jaar op een autoshow zou worden geopenbaard. Als Citroen vice -CEO legde Yves Bonnefont uit aan Auto Express: “Het interieur is heel bijzonder … Het is een evolutie van wat we hebben in de DS5 en je zult heel mooie materialen zien.”
De DS 6WR -ritten meet op 4550 mm lang, 1860 mm breed en 1610 mm lang, wat betekent dat het korter, lager en smaller is dan zijn belangrijkste rivalen de BMW X3 en Audi Q5. De afmetingen van het productiemodel zijn enigszins verminderd ten opzichte van het concept dat het heeft bekeken.
Motoropties staan ​​in de weg van de 160bhp 1.6-liter e-THP en krachtigere 200bhp 1,6-liter THP-motor. Beide overdrachten via een automatische versnellingsbak met zes versnellingen naar de voorwielen. Citroen heeft ook besloten om geen vierwielaandrijving aan te bieden, maar in plaats daarvan past bij een gripcontrolesysteem, dat zowel brandstofverbruik als CO2-emissies ten goede komt.
Net als de Citroen DS5 en DS 5LS, wordt de DS 6WR het derde DS -model gebouwd in China op de Shenzhen -site. Citroen geeft geen stevige datum over wanneer de SUV zal worden geïntroduceerd, maar deze zal aan het einde van het jaar eerst in China aankomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *