Luxe nieuwe Jaguar XK Planned

De Jaguar XK zal in de zomer stilletjes worden afgebouwd, maar Jaguar werkt al aan de veel meer chique opvolger, die wordt geplaatst als een grotere 2+2 Grand Tourer om verder te gaan De Bentley Continental GT en de nieuwe Mercedes S-Klasse coupé.
Onze exclusieve afbeeldingen laten zien hoe het model ontwerpaanwijzingen van het F-type zou kunnen nemen en de dimensies zou kunnen vergroten, veel meer een XJ-coupe worden dan een oversized F-type.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Een groter rooster, verchroomde lagere luchtinlaat en horizontaal in plaats van verticale koplampen zetten het naast zijn sportievere broer, hoewel de gespierde achterwielarchie, vloeiende lijnen en wikkelstaartlampen de twee auto’s aan elkaar binden.
Hoewel Jaguar gedurende zijn levensduur ongeveer 54.000 XK’s verkocht, vonden slechts 4.000 vorig jaar slechts 4.000 huizen-vooral omdat de snellere F-Type er verkoop van heeft gehaald. De nieuwe auto begint vanaf £ 100.000 om er daglicht tussen te stellen en de F-Type.
Er is waarschijnlijk een keuze uit supercharged V6- en V8-benzinemotoren, plus voor het eerst een zescilinder diesel, terwijl het platform wordt beschouwd als een uitgerekte versie van de aluminium architectuur van de F-Type. Verwacht echter niet de nieuwe GT voor meerdere jaren te zien, aangezien Jag een van de drukste periodes in zijn geschiedenis binnengaat.
Met de F-Type Coupe en Convertible nu te koop, wordt de volgende nieuwe auto de XE Small Saloon-medio 2015 met een geheel nieuwe IQ [Al] aluminiumarchitectuur. Begin 2016 komt vervolgens een SUV (hieronder) met dezelfde structuur en een voorbeeld van het C-X17-concept.
Coupe- en landgoedversies van de XE worden verwacht in 2016, met een geheel nieuw IQ [Al] gebaseerd XF tegen het einde van dat jaar. Dit geeft aan dat we tenminste tot 2017 moeten wachten voordat we een nieuwe XJ en de hier getoonde auto zien.
Lees veel meer over de nieuwe baby Jaguar, de XE Saloon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *