Maserati Ghibli 2013

Dit is de geheel nieuwe Maserati Ghibli, en het markeert de allereerste stap in het plan van de fabrikant om de verkoop te stimuleren van 6.000 tot 50.000 auto’s en vrachtwagens per jaar tegen 2015.
De babybroer of zus van de Quattroporte is direct gericht op de BMW 5-serie evenals Mercedes E-Klasse, en is de allereerste Maserati die ooit een dieselmotor functioneert.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Het is een schokbeweging, maar Maserati verklaart dat dit geen enkel type oude diesel is-de 270bhp 3.0-liter V6 wordt gemaakt door voormalig Ferrari F1-motormanager Paulo Martinelli, en zal worden ontwikkeld in de Ferrari-fabriek in Modena. De rest van het voertuig wordt opgezet in de ex-bertone fabriek in Turijn.
Benzine fans zullen goed worden verzorgd met een optie van twee Twin-Turbo V6-motoren. De minder krachtige hiervan creëren ongeveer 330 pk, terwijl de bereik-topper (ook gebruikt in de quattroporte) beter zal bieden tot 410 pk.
Het zal ook een Q4-systeem met vierwielaandrijving in Europa functioneren, hoewel die versie niet in het VK komt. Alle Ghiblis komt uitsluitend met een achttraps ZF automatische versnellingsbak.
Er zijn nog geen prestaties of brandstof economische klimaatcijfers vrijgegeven, maar met behulp van het V6-aangedreven quattroporte, dat in 5,1 seconden 0-62 mph beslaat, als een gids, wordt verwacht dat de snelste ghibli de sprint in minder dan vijf seconden zal totaal. De dieselversie zal minder dan 160 g/km CO2 uitstappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *