Buitenlandse chauffeurs ontsnappen aan duizenden snelheidsboetes

overzeese chauffeurs hebben sinds januari 2013 23.295 snelheidsovertredingen vermeden – het equivalent van £ 2,3 miljoen aan verloren boetes.
De cijfers, onthuld via een verzoek om vrijheid van informatie van het Institute of Advanced Autoministen (IAM), laten ook zien dat Thames Valley het gebied was met de hoogste hoeveelheid misdrijven geregistreerd, op 3.580, met het slechtste voorbeeld als een bestuurder die 102 mph doet in een 70 mph zone.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• Het elimineren van lijnen van wegen verlaagt de snelheden
Het tweede slechtste gebied voor boetes was Merseyside, met 2.477 overtredingen, gevolgd door Warwickshire, met een gerapporteerde 2.152 overtredingen. Aangezien buitenlandse voertuigen niet zijn geregistreerd bij de DVLA en er geen manier is om ze te volgen, worden deze snelheidsovertredingen niet nagestreefd.
Uit de gegevens bleek ook dat in Surrey één automobilist werd geregistreerd op 109 mph in een 50 mph zone, terwijl de hoogste snelheid werd geregistreerd in Kent op de M25, waarbij één bestuurder 111 mph deed.
• Britten meer opgeladen voor de autoverhuur
IAM’s directeur van beleid en onderzoek, Neil Greig, zei: “Het hoge aantal overzeese speeders op onze wegen laat zien hoe belangrijk het is dat het VK zich aansluit bij de rest van Europa om autorijdende overtredingen te harmoniseren en de politie extra bevoegdheden te geven om gevaarlijk te zijn stuurprogramma’s.
“De vooruitgang op het gebied van deze kwestie is erg traag geweest, en in de tussentijd vermijden duizenden bestuurders boetes en verboden, simpelweg omdat hun auto’s en vrachtwagens niet gemakkelijk kunnen worden getraceerd.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *