Nieuwe Alpina B4 Gran Coupe arriveert met 488BHP

voor iedereen die BMW M4-tempo met veel meer bruikbaarheid en meer nadruk op comfort wil, is er een nieuwe optie uit Alpina. Het bedrijf – dat onlangs is verworven door BMW – heeft de B4 Gran Coupe geopenbaard, die wordt aangedreven door de M3- en M4’s Twin-Turbo ‘S58’ inline-Six.
Het is enigszins neer op de macht in vergelijking met de M4-competitie met zijn 488BHP-uitgang, maar het hoogste koppelfiguur van 730nm botst de BMW door een aanzienlijke 80nm. De tijd van 0-62 mph is ondertussen 3,7 seconden (twee tienden sneller dan de M4) en de topsnelheid is 187 mph.

Nieuwe 2022 BMW M2 ondergaat Nurburgring-tests

De 4-serie Gran Coupe-instantie onderscheidt het nog veel meer van de officiële M-auto, die alleen beschikbaar is als coupe of cabriolet. Nog meer verbetert zijn uiterlijk is een reeks van Alpina’s handelsmerk 20-spaakwielen, hier in gesmeed 20-inch vorm en met een gewicht van slechts 12 kg elk. Er is ook een voorste splitter van Alpina-merk, een spoiler achterste opstart, een quad-ovale uitlaat uitlaat, en optionele Alpina Streep Decals.
Advertentie – Kort artikel gaat verder onderaan

Teningende dat de B4 Gran Coupe geen gemeenschappelijke compromisloze prestatieauto is, zegt Alpina het “combineert emotionele rij-dynamiek met comfortabele touring”. Chassis-modificaties omvatten een extra 1,25-graden negatieve camber voor de voorwielen, nieuwe anti-rolbars en een op maat gemaakte veer- en demperinstelling.
7

Inpakken van die 20-inch wielen zijn op maat Pirelli P nulbanden. Tijdens de ontwikkeling hiervan beweert Alpina “gelijke nadruk op rijcomfort en dynamische kenmerken”. Onder het wiel- en bandcombinatie zijn 395 mm voorremschijven die door vierzuiger remklauwen worden geperst, met 345 mm schijven en drijvende remklauwen die aan de achterkant worden ingezet. Een hoogwaardig remsysteem met geboorde composietschijven is optioneel verkrijgbaar.
Binnenin is het mogelijk om het interieur te upgraden met natuurlijk gelooid Lavalina-leer. Er is een speciaal genummerde plaque in de buurt van de iDrive-controller, terwijl de BMW Roundel op het stuurwiel is geschakeld voor een Alpina-logo. Zelfs het cluster van het digitale instrumenten is aangepast om Alpina-branding en op maat gemaakte kleuren weer te geven.
VK Prijzen voor de B4 Gran Coupe is nog niet geopenbaard, maar in Duitsland is het € 91.800 (ongeveer £ 77.750).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *