Red de Buick Grand National! Het verhaal van de V6 Buick die een Ferrari zou kunnen roken.

In sommige gevallen komen auto’s en vrachtwagens van de legende op een Copart Yard. Dit is het verhaal van een van hen.

Dit is de Regal Grand National van 1987, die meestal wordt aangeduid als de auto van Darth Vader. Het is legendarisch voor zijn all-black styling en turbo in rekening gebracht 231 CI V6-motor die 235 pk en 330 pond-voet van het koppel kraakt. Ter vergelijking, de V8 Camaro van dat jaar uit 190 pk. De Zero-To-60 van de Grand National was een aanraking van meer dan zes seconden, en het zou de kwart mijl in ongeveer 13 kunnen doen. Om dit in perspectief te zetten, kon deze auto Mustangs, Camaros en zelfs wat Ferrari’s en Lamborginis van de dag roken.

1987 Was het laatste jaar dat deze ontwerpen werden gemaakt, omdat Buick overging naar een vierdeurs, voorwielaandrijvingsplatform. Voor het laatste jaar voegden ze een intercooler toe en een paar andere aanpassingen die de laatste hoera van de Grand National One hebben gemaakt, hebben er nog steeds over. Ze maakten zelfs een erg trim genaamd het GNX of Grand National Experimental dat uiteindelijk een verzamelbare klassieker was toen het nieuw was. Slechts 547 werden gemaakt en gingen naar een paar van de beste Buick-dealers in het land. Aanpassingen omvatten zelfs veel meer pk, koppel en ophangverbeteringen om nog veel meer van de spierauto te maken.

Hoe geweldig is de Buick Grand National Coupe? Welnu, het werd geadverteerd met George Thorogood en de South For The Bot. ”

De Grand National kreeg zijn naam van de titel van het NASCAR-kampioenschap voordat de naamrechten werden verkocht. Het diende als een tempo-auto en eerdere versies won zelfs meerdere jaren in een rij titels.

Deze heeft een aantal achterste werk nodig, maar dit is een legendarische klassieker die wordt verdienst aan het onthouden en herstellen. We willen graag de rest van zijn verhaal kennen. Als u deze auto koopt en het herstelt op de juiste koelte, laat het ons weten.

Dit kan ook een geweldig uitgangspunt zijn voor een vermelding in onze doorlopende 8e jaarlijkse Copart Rebuild Challenge.

Deel dit:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Soortgelijk:
Zoals het laden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *