73% van de chauffeurs vermijden de linker rijstrook op slimme snelwegen

Bijna driekwart chauffeurs vermijden het gebruik van de linkerbaan bij het rijden op een all-lane running smartway, nieuw onderzoek heeft gesuggereerd.
Van de 2.000 chauffeurs die door Kwik Fit werden onderzocht, zei 73 procent dat zelfs wanneer de harde kijk op open is voor gebruik als een levende rijstrook, ze ervoor kiezen om er niet op te rijden. Dit is gestegen van 56 procent die dit antwoord gaf toen de vraag voor het laatst werd gesteld in 2019.

Slimme snelwegen: de overheid stopt de uitrol van alle rijstrookwedstrijden

In die tijd is het begrip van slimme snelwegrichtlijnen en bewegwijzering verbeterd, maar de veiligheidsproblemen zijn toegenomen. Ongeveer 31 procent van de respondenten die de harde kijk vermijden wanneer deze open is om aan te rijden, zeiden dat ze dit deden voor het geval er een afgebroken auto voor de boeg was. Ondertussen gelooft 30 procent van die chauffeurs dat het rijden op de harde kijk op eenvoudig niet veilig is.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Een nog meer 19 procent maakt zich zorgen over het hebben van geen ontsnappingsroute als ze moeten zwaaien om een ‚Äč‚Äčobstructie te voorkomen, 17 procent houdt niet van dicht bij de rand rijden en 15 procent maakt zich zorgen over puin op de harde schouder.
Slimme snelwegrol gepauzeerd
De regering pauzeerde onlangs de uitrol van nieuwe slimme snelwegen gedurende vijf jaar, maar 36 procent van de ondervraagden zei dat dit niet ver genoeg ging en in plaats daarvan harde schouders wilde zien hersteld. Dat gezegd hebbende, 22 procent was het eens met de strategie van de overheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *