Parkeercamera’s in de auto om bewijs van ongevallen

te registreren De steeds populairdere dashboardcamera’s die worden gebruikt om bewijsmateriaal bij ongevallen te leveren, kunnen binnenkort overbodig worden gemaakt door auto’s die zelf videobeelden nemen met hun ingebouwde parkeernokken.
Dat is de belofte van tech-gerichte leverancier Qualcomm. Het zegt dat de nieuwe in-dash-processors gegevens kunnen nemen van het steeds groeiende aantal parkeercamera’s dat op moderne auto’s wordt gevonden en beelden opnemen-hetzij op een knop op het dashboard, of automatisch in geval van een crash.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• Beste parkeerhulpmiddelen op test
Vervolgens is het een basiscasus van het downloaden van de informatie van de auto naar uw smartphone om naar de verzekeringsmaatschappij te sturen – of te publiceren op YouTube om de wereld te laten zien dat het idiote rijden u die dag heeft doorstaan.
“Een cam is slechts een sensor. We kunnen het gebruiken om video op te nemen en op te slaan, en dat is eenvoudig, “vertelde Nakul Duggal, hoofd van de productontwikkeling van automotive bij Qualcomm, aan Automobile Express op het Mobile World Congress in Barcelona.
De meest actuele auto’s hebben geen tekort aan parkeercamera’s. De nieuwe Qashqai van Nissan bevat in feite maximaal vier – wat aangeeft dat elk optreden of crash vanuit alle hoeken kan worden vastgelegd als de software beschikbaar is.
Bestuurders installeren in toenemende mate dashboards om bewijsmateriaal te leveren bij potentiële ‘crash voor contant’ verzekeringszwendel, volgens CAM -provider Smart Witness. Het bedrijf zei dat er de omzet de afgelopen 12 maanden met 40 procent is gestegen. Bedrijfshoofd Simon Marsh vertelde ons: “Het haalt alle angst uit een verkeersongeval. Aansprakelijkheid is snel goed ingeburgerd en claims kunnen veel sneller en zonder geschillen worden afgewikkeld. ”
Camera’s kunnen ook worden gebruikt om verzekeringspremies te minimaliseren. Ideaal nu is dat echter alleen het geval bij vrachtwagens of taxi-vlootoperators, die sabotage-proof camera’s leveren aan hun automobilisten in kopen om ongevallen te registreren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *