Volvo creëert een superefficiënte Drive-E driecilindermotor

Volvo omarmt de trend bij het verkleinen van zijn motoren naar drie-cilinders. Het Zweedse bedrijf test al diep in het testen van zijn nieuwe 1,5-liter driecilinders-drive-e-motor met drie cilinders en zegt dat de kleine eenheid binnen twee jaar in zijn producten zou kunnen verschijnen.
De driecilindermotor zal worden gebouwd naast Volvo’s hoge efficiënte 2.0-liter viercilinderaandrijving-E. Het zal meestal voorkomen in de V40 Hatchback en zijn opvolger die zal worden gebouwd op het nieuwe CMA – compacte modulaire platform van Volvo.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• Veel economische auto’s te koop
Dit platform zal waarschijnlijk andere derivaten voortbrengen, waaronder de mogelijkheid van een XC40, hoewel dit niet is bevestigd. De pittige driepot vindt ook zijn weg naar Volvo’s grotere 60-serie Automobiles-S60, V60 en XC60-dankzij turboladers voor het bieden van geweldige kracht en prestaties.
De nieuwe motor zal in Zweden worden gebouwd en is een nieuwe stap in het doel van Volvo om weg te stappen van vijf-, zes- en acht-cilindermotoren.
Michael Fleiss, vice-president Powertrain bij Volvo Automobile Group, zei: “We hebben veel geleerd van de ontwikkeling van onze viercilinder Drive-E-motoren en vertaald in een zeer responsieve, compacte en krachtige driecilindermotor met premiumkwaliteit. De motor wordt meestal ontwikkeld met onze nieuwe CMA -architectuur in gedachten, maar zal ook vermogen leveren voor onze 60 -serie auto’s dankzij Volvo’s Advanced Turbo Technologies, terwijl hij ook Euro 7 -emissiedoelen voldoet. ”
Dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Automobile Group, voegde eraan toe: “De aantrekkingskracht van de nieuwe driecilindermotor die we ontwikkelen is dat het kan worden gebouwd op dezelfde productielijnen als onze viercilindermotor, met behulp van met behulp van Flexibel productiepotentieel dat kan worden aangepast aan de behoeften van de services naarmate we groeien. Dit markeert een cruciale stap voorwaarts voor Volvo -auto’s. Wat onze kracht en efficiëntie betreft, zal de technische uitmuntendheid van Volvo doorschijnen met de Drive-E driecilindermotor. ”
Lees nu over onze testrit van de Volvo V40 met de nieuwe Drive-E 3-cilindermotor geïnstalleerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *