Pininfarina Battista onthuld in productievorm op Pebble Beach

Na vrijwel drie jaar teasers en testen, heeft Pininfarina eindelijk de eerste productie-ready versie van de Battista Electric Hypercar onthuld tijdens de Monterey Car Week 2021.
Voor Pininfarina was het evenement een feest dat het einde van het langdurige ontwikkelingsprogramma van de Battista markeerde. Tot nu toe waren alle auto’s die we hebben gezien prototypes.

Nieuwe Pininfarina Battista Andersario Limited Edition onthuld

Het evenement impliceert ook dat Pininfarina zich nu kan concentreren op het vervullen van de aankoopboeken. De productie van de batista zal worden beperkt tot 150 voorbeelden, gelijk verdeeld tussen Europa, de Verenigde Staten en het Midden -Oosten. Elke auto kost $ 2,2 miljoen (ongeveer £ 1,6 miljoen).
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Pininfarina’s eerste productie-spec battista bevat blootgestelde koolstofvezel carrosserie en glanzende zwarte lichtmetalen wielen, hoewel de fijnere details van de exterieurspecificatie nog steeds geheim worden gehouden. Binnenin is er zwarte duurzame lederen bekleding en blauwe Alcantara sportstoelen.
Pininfarina zegt echter dat het kopers veel meer kan bieden op het aanpassingsfront, met maar liefst 128 miljoen combinaties van exterieur- en interieuropties beschikbaar via het personalisatieprogramma. Als zodanig beweert het merk dat geen twee auto’s hetzelfde zullen zijn.
Pebble Beach 2021 Showgoers konden ook de Battista -jubileum zien, wat een eerbetoon is aan het leven en het werk van het Automotive Design Icon Battista “Pinin” Farina. Hij is de grootvader van de huidige voorzitter van Pininfarina, Paulo, en gaf zijn naam aan het elektrische hypercar -project van het bedrijf.
44

Farina schreef auto’s zoals de Alfa Romeo Giulietta Spider uit 1955, de 1958 Austin A40, de Fiat 124 Spider uit 1966 en de uiterst mooie Ferrari 250 GT SWB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *