Lamborghini Miura SVR gerestaureerd naar voormalig Glory

Lamborghini heeft zijn volledig gerestaureerde Miura SVR onthuld. Bracht weer tot leven door de Polo Storico Department van het Italiaanse bedrijf, het project duurde 19 maanden om te voltooien.
De Miura SVR was de meest extreme versie van de iconische supercar ooit geproduceerd; Er is ooit slechts één gemaakt en het bracht het grootste deel van zijn leven door in Japan. De SVR was gebaseerd op de reeds aangepaste Miura Jota, het werk van de beroemde Lamborghini -testdriver Bob Wallace.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• Beste supercars te koop 2018
De vraag van de klant was heel erg de reden waarom de Miura Jota- en SVR -modellen werden gemaakt. De originele Jota Development Automobile werd vernietigd bij een ongeval, maar Lamborghini zou later vijf voorbeelden bouwen voor klanten die vroegen vanwege de dekking die het gegenereerde ongeval.
14

Een bepaalde klant genaamd Heinz Straber wilde iets zelfs buiten de Jota, en dus transformeerde met de hulp van Lamborghini het model in een SVR – dat oorspronkelijke project duurde 18 maanden. De auto werd vervolgens verkocht aan een klant in Japan waar deze werd aangepast en werd een icoon en inspireerde een stripboekenreeks genaamd Circuit Wolf.
Het Polo Storico -team van Lamborghini besloot de SVR terug te brengen naar zijn vroegere glorie en oorspronkelijke specificatie. Paolo Gabrielli, Lamborghini hoofd van de verkoop en directeur van de Polo Storico, zei: “De uitdaging was nog ontmoedigend toen de auto in Sant’agata in stukken arriveerde, hoewel de onderdelen er allemaal waren, en met aanzienlijke wijzigingen.
“De enige variaties op de oorspronkelijke specificaties waren de toevoeging van vierpunts veiligheidsgordels, meer ondersteunende stoelen en een verwijderbare rolbalk. Deze werden uitdrukkelijk gevraagd door de klant en zijn bedoeld om de veiligheid te verbeteren tijdens de tentoonstellingen van de auto. ”
Lees onze recensie van het Aston Martin DB4 GT -voortzettingsmodel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *