Skoda Fabia Range Winins New 1.0 TSI Petrol Engine

De Skoda Fabia Hatchback en Estate Range is bijgewerkt met de introductie van een nieuwe 1.0-liter turbomotor met drie cilinders benzinemotor. Het zal beschikbaar zijn om te kopen na een debuut op de Motor Show van Genève.
De nieuwe 1.0 TSI-eenheid, die dit jaar op de Octavia debuteerde en beschikbaar is in andere VW-Group-producten, vervangt de oude viercilinder 1.2 TSI die eerder werd aangeboden. Het kan worden verkregen met 94 pk of 108 pk.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Skoda beweert dat de nieuwe motor 10 kg lichter is dan de oude eenheid, ten voordele van het brandstofverbruik en de prestaties. De 94bhp-versie is gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak met vijf versnellingen, en ondanks dezelfde 160 nm koppel is het 0,3 seconden sneller tot 62 mph (0,2 in het landgoed) dan de oude 89bhp 1.2.
De 108 pk-versie bevat 200 nm koppel (25 nm veel meer dan het equivalent 1.2) en beheert 0-62 mph in 9,5 seconden (9,6 voor het landgoed). Skoda beweert ook dat de prestaties in de versnelling aanzienlijk beter zijn, met een verbetering van vier seconden in de 50-75 mph-tijd van de auto. De topsnelheid is 122 mph of 123 mph voor het landgoed.
De 94bhp 1.0-liter beheert een geclaimde 65,7 mpg in beide bodystyles, een verbetering van 4,3 mpg ten opzichte van de 1.2. CO2 -emissies dalen ook net onder de 100 g/km -barrière. De veel krachtigere eenheid beheert nog steeds 64,2 mpg en stuurt 101 g/km CO2 uit.
Tegelijkertijd heeft Skoda van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn verbonden servicepakketten toe te voegen aan de optieslijst van Fabia. De functie Online en Care Connect Services van Infotainment, met up-to-date informatie, waaronder geïnstalleerde live verkeersupdates. Nood- en afbraakoproepservices worden ook toegevoegd, waarbij de auto een ingebouwde simkaart gebruikt om de gegevens aan te bieden.
Zou je een Skoda Fabia kopen met de nieuwe 1.0 TSI -motor? Laat het ons hieronder weten …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *