Toyota Recall: 5.000 UK Automobiles getroffen

Toyota herinnert 5.409 Yaris en Verso-S-modellen in het VK, gebouwd tussen november 2010 en maart 2012, vanwege een potentiële stuurbekrachtiging.
De producent legde uit: “Het heeft de maatregel genomen in overeenstemming met de erkende nul-tolerantiemethode over kwaliteitsproblemen of problemen die zijn voertuigen beïnvloeden.”
Een totaal van 174.000 auto’s wereldwijd zullen worden teruggeroepen vanwege de fout. De maker zei dat het probleem zou moeten optreden, de stuurbekrachtiging zou zwaarder worden – vooral bij lage snelheid. Een piepend geluid en een waarschuwingslicht op het instrumentenpaneel zullen dit volgen.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Vier afzonderlijke gebeurtenissen zijn gemeld in het VK, maar er zijn geen ongevallen verbonden aan het probleem. De producent zal de komende weken contact opnemen met eigenaren om het werk bij hun dichtstbijzijnde dealer te laten doen en zei dat het tussen één en twee uur zal duren.
Eigenaren die willen zien of hun auto betrokken is bij de terugroepactie, kunnen www.toyota.co.uk bekijken en gaan naar de registratie-opzoekfunctie in het gedeelte Eigenaren van de website.
Deze nieuwste terugroepactie volgt op de aankondiging van vorige maand dat een aantal PRIUS -modellen van de derde generatie werden teruggeroepen vanwege een potentiële remfout, terwijl Toyota ook betrokken was bij de terugroepactie voor de passagiersairbagfout die ook Nissan, Honda en Mazda beïnvloedde.
• Alles wat u moet weten over de terugroepacties van de auto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *