Honda bevestigt de verkoop van Swindon Factory

Honda heeft zijn fabriek in Swindon aangeboden aan Logistics Business Panattoni, die aantrekkelijk is om meer dan £ 700 miljoen in de site te investeren.
Panattoni, Europa’s grootste ontwerper van zowel industriële en logistieke faciliteiten van nieuwbouw, heeft al gebouwd en gevestigde grootschalige locaties voor bedrijven zoals Amazon, de Co-op, Marks en Spencer, Sainsbury’s en TK Maxx .

Britse auto’s en vrachtwagenproductie: cijfers in januari worden 13 jaar laag geraakt

Honda is van plan om de voertuigproductie eind juli van dit jaar te beëindigen, waarna het ontmantelingsproces zal beginnen, met het oog op het overhandigen van de site aan Panettoni in het voorjaar van 2022.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Panettoni betekent daarna onmiddellijk het herontwikkelingsproces beginnen.
James Watson, Advancement Director van Panattoni, zei: “Panattoni verbindt zich om meer dan £ 700 miljoen in de site te investeren om nieuwe werkgevers aan te trekken en te voorzien in bestaande bedrijven die in Swindon willen verbreden. We zullen extreem zorgvuldig werken met zowel Honda als Swindon Borough Council, samen met de buurt en de agenten om de site te regenereren. ”
Panattoni-directeur Matthew Byrom voegde eraan toe: “De aankoop van de 370 hectare grote Honda-faciliteit toont onze mogelijkheden om op schaal te werken. De herontwikkeling van deze strategische werkgelegenheidssite zal talloze nieuwe kansen bieden in functies die ten grondslag liggen aan de werking van zowel de regionale als de regionale economie. ”
Honda verifieerd nieuws in 2019 dat het zijn Swindon -fabriek zou sluiten, die de civic hatchback van het merk fabrikeert.
Aan het einde van de levenscyclus van de huidige auto zal de Wiltshire-fabriek echter sluiten, omdat een nieuw civic-ontwerp van de elfde generatie die ergens anders wordt gecreëerd, zal worden geïntroduceerd. Alleen het bouwen van één model, The Civic, was een aanzienlijke factor in de sluiting van de Swindon -fabriek, destijds geschetst door de directeur van Honda UK, David Hodgetts.
Het Japanse merk verklaarde dat het de beslissing had genomen “met een zwaar hart” in mei 2019. De georganiseerde sluiting startte een consultatieproces, met 3.500 taakverlagingen als gevolg van de beslissing.
Wat geloof je van het nieuws met betrekking tot de sluiting van de Honda Swindon -fabriek? Doe mee met het debat in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *