Hot Alpine R5-versie van Renault 5 Electric Hatch om 215bhp

Alpine te krijgen, bereidt een krachtiger versie van Renault’s Reborn 5 Hatchback, met een aan de voorkant gemonteerde 215 pk elektrische motor geleend van de nieuwe Megane E-Tech Electric Crossover, de De engineeringbaas van het bedrijf heeft bevestigd.
Het Franse sportauto-merk zal in het midden van dit decennium overstappen op pure-elektrische voertuigen en heeft al teasers uitgegeven voor wat het zijn ‘Dream Garage’-assortiment auto’s noemt-een grote SUV met een coupé daklijn, een sportwagen, een sportwagen ontwikkeld met Lotus en het gespierde R5-hot luik. Onze exclusieve afbeeldingen laten zien hoe de auto’s eruit kunnen zien.

Nieuwe Alpine A110 facelift gelanceerd met twee nieuwe 296bhp -varianten

De uitvoerend vice-president van het bedrijf voor Engineering, Gilles Le Borgne, heeft aan Auto Express bevestigd dat de Alpine niet alleen een opwarmde versie van de Renault 5 zal zijn, maar ook dat het een front gemonteerde motor zal gebruiken die 215 pk produceert. Afhankelijk van het gewicht en het versnellen betekent dit dat de auto een tijd van 0-62 mph kan leveren van ongeveer zes seconden.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

“Een van de droomgarage zal een afgeleide van de R5 zijn”, zei Le Borgne. Op de vraag of de krachtigere e-motor van Renault’s aanstaande Mégane e-tech elektrisch zou kunnen passen in de meer compacte CMF-BEV-architectuur die de nieuwe R5 zal ondersteunen, onthulde hij dat: “Het definitieve antwoord is ja, omdat we willen doen Alpine -auto’s. Door de motor te verkorten [voor de reguliere R5] heeft deze de wereldwijde installatie. We zullen de track aanpassen omdat het een meer sportieve look op de R5 Alpine zal zijn. ”
Le Borgne onthulde ook dat Alpine een vierwielaandrijving multi-elektrische motoropstelling ontwikkelt voor zijn sportieve SUV, met koppelvectoring achtermotoren, maar het R5 Hot Hatch zal uitsluitend vooraan worden aangedreven-er zijn “geen huidige plannen” om dat aan te bieden Een lay -out voor de hete hatchback.
4

Het is waarschijnlijk dat de R5 Alpine de grotere 52KWH-batterij zou hebben die in het CMF-BEV-platform wordt aangeboden, om een ​​bereik ten noorden van 200 mijl te leveren. Het chassis zou zich moeten lenen voor hogere prestaties, met MacPherson Struts die aan de voorkant worden verwacht (CMF-BEV deelt veel componenten met het CMF-B-platform dat de huidige CLIO ondersteunt) en een multi-link lay-out aan de achterkant.
Wat vind je van onze exclusieve afbeeldingen? Laat het ons weten in het opmerkingen hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *