Grote premium SUV van het jaar 2020: BMW X5

De BMW X5 was er of daarom in onze 2019 Awards, maar de toevoeging van een stellair plug-in hybride model heeft het verhoogd tot kampioenstatus in 2020 en duwt het verder De reeksen van de ontdekking van Land Rover, die vorig jaar de titel behaalde.
Dat komt omdat de X5 XDrive45E een weelderig soepel en krachtige 3,0-liter rechte zes turbo benzinemotor heeft die is gekoppeld aan een 24KWH-batterij en elektromotor voor een totaal van 389 pk. Het houdt in dat je in 5,6 seconden van 0-62 mph kunt sprinten, of in de elektrische modus tot 54 mijl kunt rijden, waardoor eigenaren hun cake kunnen hebben en eten, met een efficiëntie van 235,4 mpg en CO2-uitstoot van 27 g/km. Het duurt ook minder dan vijf uur om op te laden vanuit een wallbox thuis.

BMW X5 Review

De integratie van de twee stroombronnen en de flexibiliteit die ze brengen zijn geweldig, maar het is de verfijning die hier wordt aangeboden die de BMW een fantastische grote premium SUV maakt. Het Duitse merk is eigenaar van Rolls-Royce, en het hebben van een rollenbadge op de motorkap van de X5 zou niet misplaatst voelen, gezien hoe soepel, stil en glamoureus de BMW SUV in beweging voelt.
8

De rit helpt ook dat gevoel, want hoewel talloze premium SUV’s zich richten op een sportief gevoel, de X5 -majors op comfort. De suspensie is zacht maar toch gecontroleerd, dus zelfs met het extra gewicht van de batterij van het plug-in-model is de carrosseriebesturing goed, maar de manier waarop het met hobbels omgaat, impliceert de X5-rollen in totale luxe. Het is deze eigenschap waardoor het de beste grote premium SUV -geld kan kopen, terwijl de gespierde turbodiesels ook een soepele kwaliteit vertonen en een aanzienlijk cruisebereik bieden. Dit is in sommige gevallen veel essentieeler voor kopers in deze klasse, maar het komt dankzij een mix van sterke efficiëntie en een grote brandstoftank. Voor welke motor je ook gaat, de X5 is ook snel, met massa’s turbomoti-koppel beschikbaar in de diesel-aangedreven versies.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *