Vauxhall Manta om terug te keren als een volledig elektrische coupé-SUV in 2025

Vauxhall heeft onlangs zijn ambitie onthuld om uiteindelijk een volledig elektrische autofabrikant te worden, evenals een deel van dit plan zal de opstanding van de opstanding omvatten Manta Naam na een onderbreking van bijna 40 jaar. De originele Manta werd geslagen als een opel – Vauxhall’s Europese broer of zus bedrijf – en was een sportcoupé die was ontworpen om te kampen met de Ford Capri.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

De aankomende Manta is technisch gezien nog steeds een coupé, maar het zal de methode gaan van nog een voormalige stijlvolle coupé, de Ford Puma, en zal uiteindelijk een verhoogde crossover worden. Het is waarschijnlijk dat de stijl van de nieuwe manta zorgvuldig zal voldoen aan de stijl van het manta-e idee dat in 2021 door Opel is blootgesteld. Zo ja, dan zal dit een rivaal maken voor andere elektrische compacte SUV’s zoals het Tesla-ontwerp y as evenals Volvo C40 opladen.

Alle nieuwe Vauxhalls zullen vanaf 2028 elektrisch zijn

Vauxhall had eerder het vermoeden geactiveerd dat de geëlektrificeerde manta meer op het oorspronkelijke model van de jaren zeventig zou lijken, toen het vorig jaar de eenmalige Manta Gse Elektomod blootlegde. Dit Restomod-voertuig was een eigentijdse herbeeld van de originele manta achteraandrijving, aangedreven door een 145 pk elektrische motor en met een handboektransmissie met vier versnellingen.
De aankomende Manta SUV zal uiterst waarschijnlijk een veel meer traditioneel elektrisch voertuig zijn in termen van aandrijflijn. Er is echter een mogelijkheid dat een focus op de interactie van de bestuurder en sterke stylingaanwijzingen Vauxhall kunnen helpen om de Manta een voertuig te maken dat liefhebbers aanspreekt – net als het origineel.
Met betrekking tot het platform van de nieuwe Manta moet dit nog worden geverifieerd, maar Vauxhall’s ouderbedrijf Stellantis heeft verklaard dat het van plan is om zijn aankomende EV’s te baseren op vier nieuwe, toegewijde voertuigarchitecturen.
Deze worden STLA klein, gemiddeld, groot en frame genoemd. Afhankelijk van de grootte betekent de terugkeer van de Manta-E in 2025 dat het kan zijn gebaseerd op het STLA-mediumplatform, dat in vorm zou zijn met Stellantis Timesschalen als het gaat om de uitrol van deze technologie.
De autofroep heeft eerder geschetst dat STLA Medium maar liefst 440 mijl van bereik zal bieden.
Lees hier meer over de toekomstige elektrificatieplannen van Vauxhall …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *