Britse benzine- en dieselprijzen: 5P -belastingverlaging impliceert slechts 3P korting bij de Pumps

Britse automobilisten betalen gemiddeld £ 1,64 voor een liter loodvrij. Met een grotere druk op dieselprijzen moeten sommige Britse chauffeurs nog veel meer betalen – de meest recente RAC -cijfers melden een gemiddelde dieselkosten van £ 1,77 per liter.
Talrijke automobilisten betalen echter al aanzienlijk hogere prijzen per liter dan die gemiddelden, met meldingen van diesel- en premium -cijfer benzineprijzen die de £ 2 per literbarrière met grote marges op sommige voorspelingen verbreken.

Beste elektrische auto’s om 2022 te kopen

Volgens de RAC had de brandstofverantwoordelijkheid van vorige week de kosten van het vullen van een gemiddelde gezinsauto moeten hebben verlaagd van £ 92 tot £ 89 als het vult met benzine, of van £ 98 tot £ 95 bij het vullen met diesel. Zelfs die marginale winsten zijn niet behaald, omdat verkopers terughoudend lijken of traag de volledige verantwoordelijkheidsbesparing doorgeven.
Advertentie – Kort artikel gaat verder onderaan

De RAC zei dat chauffeurs “teleurgesteld zouden zijn dat de prijzen niet verder zijn gedaald”, maar omdat verkopers moeten wachten op nieuwe leveringen om te kopen tegen het lagere tarief, kan het enige tijd duren voordat de snit door te gaan.
Zelfs als de verlaging van de verantwoordelijkheid volledig wordt doorgegeven aan bestuurders, is het potentiële effect op prijzen beschreven als een daling van de oceaan.
Toen de kanselier van de schatkist de verantwoordelijkheidskracht vorige week aankondigde, zei Rac Fuel -woordvoerder Simon Williams: “Het raam voor de pompprijzen lijkt goed en echt gesloten te zijn geweest, met zowel de olieprijzen en om die reden wederniet de groothandelsbrandstofkosten stijgend, nog veel meer druk uitoefenen op huishoudens en bedrijven. In de afgelopen week zijn de gemiddelde kosten van een liter benzine 3,5 p en diesel gestegen door een verbluffende 5,5 p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *