Jaguar lanceert een draagbaar power pack met Recycled I-Pace Batteries

Jaguar Land Rover heeft een partnerschap aangekondigd met Power System Firm van Grid Energy om een ​​draagbaar powerstation te creëren van niet-gebruikte I-Pace-batterijen. Het product zal het bod van JLR aanvullen om tegen 2029 netto -koolstofneutraal te worden en gebruikt gerecyclede batterij -eenheden van prototype en ontwikkelingsmodellen die zijn afgebroken buiten de drempel voor gebruik in elektrische voertuigen.
Advertentie – Artikel gaat hieronder voort

Het Gidtogo-opslagsysteem voor batterijen, of kortom ESS, het 125 kW lithium-ionpakket is ontwikkeld voor gebruik waar er geen toegang is tot de elektriciteit van de netwerk, en kan een normaal familiehuis voor zeven dagen voeden. Het product hergebruikt tot 85% van de batterij van de I-Pace, inclusief de bedrading en modules, en de overgebleven materialen en componenten worden zelf gerecycled.
Een ander element van de duurzaamheidsreferenties van de ESS is het gebruik van de zonnepanelen van het rooster om het apparaat op te laden, en het systeem is uitgerust met type 2 elektrische auto -oplaadverbindingen om EV’s bij te vullen bij laadsnelheden tot 22 kWh.

Beste Wallbox Home Electric Automobile Chargers 2022

De draagbare PowerStation is beschikbaar voor commerciële aanwerving en werd gebruikt om Jaguar TCS Racing’s Pit Garage en Car Diagnostic System tijdens het testen van Formule E dit jaar van stroom te voorzien. Het systeem zal ook worden geïnstalleerd in het Jaguar Land Rover Experience Center in Johannesburg, om inconsistente stroomafgifte in de faciliteit te compenseren.
“De overgang naar een elektrische toekomst, waarbij Jaguar helemaal elektrisch wordt vanaf 2025 en het eerste All Electric Land Rover -model dat in 2024 wordt verwacht, is een integraal onderdeel van onze duurzaamheidstechniek door de ontwikkeling van een uitgebreid EV -ecosysteem van batterijen tot opladen. Deze
Bevat onze inspanningen om technische en zakelijke ontwikkelingen voor batterij hergebruik voor tweede levense toepassingen mogelijk te maken. Onze samenwerking met off -grid -energie is een bewijspunt in een dergelijke richting, waaruit blijkt hoe het mogelijk is om nulemissiekracht te leveren door de combinatie van hernieuwbare energiebronnen en tweede levensbatterijen “.
Bekijk het meest recente nieuws over auto’s en de omgeving op onze Pagina voor duurzaamheidshub …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *