Electric Peugeot E-308 bevestigd voor 2023 met 250 mijl bereik

Peugeot heeft bevestigd dat het volgend jaar een pure-elektrische versie van de nieuwe 308 hatchback zal lanceren, die de strijd in zal vullen met de Volkswagen ID. 3 en Cupra geboren.
De nieuwe E-308 is, samen met de aankomende Vauxhall Astra-E, de eerste volledig elektrische personenauto die beschikbaar is op het Stellantis EMP2-platform, en de eerste auto in de Stellantis-groep die wordt gebruikt met pure verbranding, plug-in Hybride of pure-elektrische kracht, wanneer het aankomt in juni 2023.

Nieuwe Peugeot 308 SW 2021 Review

De E-208 en E-2008 hebben beide een 50KWH-batterij en een 134 pk elektrische motor, maar de E-308 wordt aangedreven door een grotere 54kWh-batterij en een veel krachtigere 154 pk-motor. Peugeot zegt dat het systeem een ​​maximaal bereik van “meer dan 400 km” (ongeveer 250 mijl) zal bieden. De batterijsamenstelling is ook veranderd, wat verbeteringen kan brengen, zoals snellere laadtijden – hoewel Peugeot nog niet alle technische details moet bevestigen.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

We verwachten dat E-308 kopers een vergelijkbaar bereik van trimniveaus zullen worden gebruikt als dat van de Peugeot E-208. De line-up moet worden geopend met de minst dure actieve premiumspecificatie van het merk, die door de comfortgerichte Allure Premium Grade naar een sportief GT-premium vlaggenschip stijgt. Peugeot heeft ook bevestigd dat de E-308 zal worden gebruikt als zowel een hatchback als een landgoed, met veel functionelere met behulp van kop naar showrooms kort na de hatchback.
Net als de rest van Peugeot EV’s moet het niveau van standaardapparatuur identiek zijn tussen de benzine- en elektrische versies van de 308, aangezien het elektrische model dezelfde trimstructuur zal volgen als het benzine- en hybride bereik. Als zodanig moet de E-308 actieve premie worden geleverd met 16-inch legeringen, LED-koplampen, parkeersensoren achter en een 10-inch infotainmentsysteem.
De elektrische technologie zal echter de prijzen oplopen. Momenteel begint de minst dure Petrol 308 vanaf £ 24.000, maar de elektrische versie kan maar liefst £ 34.000 kosten tegen de tijd dat het Britse showrooms bereikt. De Golf tussen de goedkoopste benzine- en elektrische versies van de kleinere 208 bedraagt ​​momenteel ongeveer £ 9.600, dus we verwachten een vergelijkbare toename voor de 308.

Klik nu hier om het huidige nieuws te lezen op de Peugeot 308 SW Estate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *