Peugeot 308 R dicht bij aanmelding

Het geheel nieuwe Peugeot 308 R Hot Hatch is ingesteld om het nieuwe Peugeot 308-bereik te bekronen wanneer het in productie wordt gebracht. We zagen voor het eerst de Volkswagen Golf GTI -rivaal op de Frankfurt Motor Show 2013 in conceptvorm, maar het zal niet lang duren voordat we het op de weg zien.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• Peugeot 308 Review
Pierre Budar, manager voor sportieve en individuele modellen bij Peugeot Sport, vertelde ons: “Er is geen officiële aanmelding op de 308 R. U kunt echter verwachten dat het doorgaat en discussies zijn behoorlijk geavanceerd.”
Zodra de Peugeot 308 R het groene licht krijgt, is het waarschijnlijk niet lang niet lang duurt het om het te krijgen van het concept dat wordt getoond op de Frankfurt Autoshow naar de realiteit.
Peugeot Sport -baas Bruno Famin voegde eraan toe: “We gebruiken onze motorsportvaardigheden en brengen ze naar een productieauto. We zijn dus een klein team, maar met veel ervaring met het snel werken. ”
De 308 R gebruikt dezelfde 266bhp 1.6-liter viercilinder benzinemotor als de RCZ R. In die auto levert het een 5,9 seconden 0-62 mph tijd-een halve seconde sneller dan de Performance Pack-versie van de Golf GTI .
De nieuwe Peugeot RCZ R kreeg in juni 2012 het groene licht voor productie en duurde minder dan 18 maanden om zich te ontwikkelen, ondanks dat ze een volledig opnieuw ontworpen aandrijflijn en chassis vereisten.
Aangezien de motor wordt overgedragen naar de 308 R, moet dit de ontwikkelingstijd aanzienlijk verkorten, hoewel veel werk dat naar de RCZ R is gegaan, de opstelling van de auto aan de weg was in de buurt van de basis van Peugeot Sport aan de rand van Parijs.
• Peugeot RCZ Review
Een woordvoerder van Peugeot voegde eraan toe dat het onwaarschijnlijk is dat de GTI -badge zal worden gebruikt voor het voltooide 308 vlaggenschip, om het te helpen van zijn veel duidelijke rivaal, de VW Golf GTI.
Hoewel de 208 GTI een van de veel meer geciviliseerde modellen in zijn klasse is, als de 308 R de motorsport-geïnspireerde richting van de RCZ R volgt, is deze waarschijnlijk dichter bij de Renault Megane Rs 265 in Ethos.
Naast de krachtige motor bevat het een Torsen beperkte slipverschil, 30 mm bredere sporen, 26 mm lagere ophanging en 19-inch legeringen gewikkeld met speciaal ontwikkelde banden. Geüpgraded remmen afkomstig van Alcon zullen ook voorkomen.

Peugeot Sport ontwikkelt sporadisch wegauto’s in de weg, naast het bouwen van klantracesauto’s, waaronder de nieuwe Peugeot 208 R5 T16, en eenmalige specials zoals de 208 aangedreven door Sebastian Loeb om eerder dit jaar een nieuwe Pike’s Height Hillclimb-record te vestigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *