Nieuwe autoverkopen breekt twee miljoen mark

Een andere verhoging van de nieuwe Britse autoverkopen in november heeft de totale in 2013 afgelopen twee miljoen genomen.
De uitstaande maand waarin 159.581 auto’s werden geregistreerd, was de beste omdat 2004 en een boost van zeven procent op jaarbasis vertegenwoordigde.
De voortdurende goede prestaties impliceren dat nieuwe autoverkopen voor dit jaar 2,1 miljoen hebben bereikt, al veel meer dan de hele registraties van 2012.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De Society of Motor Producers and Traders (SMMT) heeft in oktober een nieuwe jaarlijkse voorspelling van 2,25 miljoen ingesteld en de industrie is op weg om eraan te voldoen.
Mike Hawes, CEO van SMMT zei dat de cijfers een ‘enorm succes’ waren.
“Omdat de Britse economie er steeds positiever uitziet, kunnen we verwachten dat een sterke onderliggende vraag naar nieuwe auto’s doorgaat in 2014, met volumes die overeenkomen of overtreffen die dit jaar te zien zijn,” voegde hij eraan toe.
De Ford Fiesta en Ford Focus waren opnieuw de populairste aankopen, terwijl de particuliere verkoop vanaf november 2012 met veel meer dan 7.000 was gestegen.
De verkoop van zakelijke en vloot bleef stabiel.
Andere populaire nieuwe auto’s voor november waren de Vauxhall Corsa, Astra en Insignia, terwijl de Nissan Qashqai ook een sterke verkopen vertoonde.
De verkoop van elektrische auto’s blijft verbeteren, terwijl alternatief aangedreven auto’s in 2013 1,4 procent van de nieuwe automarkt zijn goedgekeurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *