Audi TT Sportback Concept Images Leked

Afbeeldingen die beweren officiële ontwerpschetsen te zijn van een vijfdeurs Audi TT Sportback-conceptcar zijn gelekt op internet. Het is wel begrepen dat Audi van plan was om de Parijse Autoshow 2014 te shockeren met de komst van een Rakish TT-sportback, wat wijst op toekomstige uitbreiding van de TT-line-up.
De TT ‘Sportback’ lijkt hetzelfde hoekige voor- en achter bumperontwerp te hebben als de Audi TT 420 Sport Quattro Concept Car die we voor het eerst zagen op de 2013 Autosalon van Genève. Wat echter een langere wielbasis, ondiepere daklijndweep lijkt te zijn en natuurlijk geven vier pilaarloze deuren de stompe TT een veel meer slanke look dan ooit tevoren.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Audi -voorzitter Rupert Stadler heeft eerder gezegd dat de meest recente MK3 TT minstens drie bodystyles zal voortbrengen, in plaats van alleen een coupé en roadster als voorheen. De autosalon van Beijing zag het debuut van het TT Offroad-concept, dat een voorverteerde van een vijfdeurs, crossover-spec TT, en een enorm positieve reactie opleverde. Speculatie heeft ook gesuggereerd dat Audi eindelijk zou komen om een ​​TT -schietrem te bouwen, een idee dat voor het eerst in 2005 dreef.
Omdat de huidige TT op het MQB-modulaire platform van de VW-groep staat, is het relatief eenvoudig een langere sportvariant of een langdurige crossover. De architectuur vormt al de basis voor vijfdeursmodellen zoals de Audi A3 Sportback en VW Passat, en zal ook de volgende Tiguan SUV van VW ondersteunen.
Als een TT Sportback-dopes het groene licht krijgen, verwacht dan dat het dezelfde all-turbo-motoren gebruikt als de reguliere TT en worden ze hoger geprijsd dan de ‘vijfdeurs coupé’ Audi A5 Sportback in het bereik van het Ingolstadt-bedrijf.
Klik hier voor onze volledige verslaggeving van de Motor Show 2014 voor onze uitgebreide nieuwsronde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *