Toyota: Verwacht veel meer “risicovolle ontwerpen”

Karl Schlicht, uitvoerend vice-president van Toyota Europe, heeft ons verteld “veel meer risicovolle ontwerpen te verwachten” en heeft veel meer “emotionele verrassingen beloofd zoals het FT-1-concept, ‘Terwijl Toyota zijn imago blijft veranderen van een producent van saaie, verstandige auto’s tot een veel ambitieus merk.
“Toyota is echt veranderd onder Akio Toyoda [CEO van Toyota] – hij geeft er echt niet om om veel meer auto’s te verkopen dan wie dan ook, in feite is hij paranoïde over te snel groeien,” vertelde Schlicht ons. “Hij heeft iedereen in het bedrijf verteld om niet op de eerste plaats te jagen, maar om dingen goed te doen, de beste auto’s te maken en het geld zal komen.”
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

“Als Akio niet CEO was, zouden onze producten nog steeds flauw zijn, maar ze zijn niet omdat hij bereid is een fout te maken. Als 30 procent van de mensen niet van een auto houdt die we produceren, dan is dat prima, we zijn pas na tussen de vijf en tien procent marktaandeel, “voegde hij eraan toe.
De Lexus LFA was een project dat Toyoda zelf onvermoeibaar doorduwde, hoewel het het bedrijf geld kostte, in plaats van winst te maken. Omdat dan de GT-86 is gearriveerd, hebben we het FT-1-concept gezien (al de nieuwe supra gebrandmerkt) en een gezamenlijk sportwagenproject met BMW bevindt zich in de planningsfase.
“De LFA was het moeilijkste project om door te dringen, maar hij [Toyoda] deed het toch. Hij wilde de geest van zijn ingenieurs bevrijden. In zekere zin is de FT-1 de volgende fase daarin, een veel meer beschikbare versie van de LFA, ‘zei Schlicht.
Hij zou echter niet worden getrokken door te bevestigen dat de FT-1 de productie zal bereiken: “Toen we de LF-LC maakten, had het een enorme reactie van onze dealers. We doen nu hetzelfde met de FT-1. Ik weet zeker dat de reactie geweldig zal zijn, maar er is nog geen zwart -wit antwoord. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *