Elektrogenic eindigt elektrische auto-conversies voor Triumph Stag en Morgan 4/4

Oxford-gebaseerde klassieke autoconverter Electrogenic heeft twee wereld-first elektrische conversies voor de Triumph Stag en Series II Morgan 4/4 voltooid. Beide conversies zijn unieke one-of-one auto’s en zijn gemaakt van de exposerende klantspecificaties.
De elektrische Triumph-hert is een model uit 1976, maar heeft zijn 3,0-liter V8-motor verwijderd. Op zijn plaats is een borstelloze elektromotor met 107 pk en 235 nm koppel. Dat is ongeveer 40 pk naar beneden op de oorspronkelijke verbrandingsmotor van de hert, hoewel het koppelfiguur bijna genoeg identiek blijft.

Klassieke conversies van elektrische auto’s boom in populariteit

In tegenstelling tot sommige klassieke auto-EV-conversies, zoals de geëlektrificeerde MGB van RBW, beschikt het van Electrogenic’s Swaped Stag nog steeds zijn standaard handgeschakelde vierversnellingsbak en achterdifferentieel, die de installatie vereenvoudigt en een beetje meer bestuurderbetrokkenheid zou moeten bieden.
6

Volgens moderne normen maakt de conversie gebruik van een relatief kleine batterij van 37 kWh, die de plaats inneemt van de motor, brandstoftank en reservewielputje in het hert, om een ​​bescheiden bereik van 150 mijl te bieden. Het houdt echter het gewicht van de conversie laag.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Electrogenic zegt dat, ondanks de aandrijflijnswap, de eigenaar van het hert zoveel mogelijk van het oorspronkelijke personage van de auto wilde behouden. Als gevolg hiervan zijn alle fabrieksinstrumenten en schakelaars van de auto aangepast om met de nieuwe elektrische aandrijflijn te werken.
De Morgan 4/4 eV uit 1957 is op ongeveer dezelfde manier gebouwd als het hert, met zijn originele 1,2-liter viercilinder benzinemotor verwijderd ten gunste van een 107 pk elektromotor en 37 kWh batterij. Net als het hert, is de motor ook gekoppeld aan de originele handmatige versnellingsbak van Morgan en biedt hetzelfde bereik van 150 mijl.
In gevallen waarin de elektrische conversie van het bedrijf enorm het vermogen van de oorspronkelijke auto opblaast, zoals de Morgan, zal elektrogeen de suspensie, remmen en chassis upgraden om ervoor te zorgen dat het voertuig de upgrade aankan.
Wat maak je van de EV -conversies van Electrogenic? Laat het ons weten in het commentaargedeelte hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *