Op maïs gebaseerde ethanol biobrandstof is minder milieuvriendelijk dan benzine

De bekende methode om op maïs gebaseerde ethanolbiobrandstof in benzine te mengen, is misschien niet zo milieuvriendelijk als het gebruik van direct benzine, een nieuw onderzoek in de VS heeft gesuggereerd.
Onderzoek gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences stelt dat op maïs gebaseerde ethanol “geen klimaatvriendelijke brandstof is”. In feite suggereert het onderzoek dat het 24 procent meer koolstofintensiever is dan benzine als gevolg van de aanpassing van het land dat nodig is om maïs te laten groeien om de ethanol te maken, naast de betrokken verwerking en verbranding.

Beste elektrische voertuigen om 2022 te kopen

De onderzoeksstudie is in tegenspraak met eerdere onderzoeksstudie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Geoff Cooper, president en CEO van de Renewable Fuels Association in de VS, topkwaliteit De onderzoeksstudie “volledig fictief en foutief”, verklaarde dat het “worst-case veronderstellingen” en “kers-geplukte gegevens” noemde, meldde Autoblog.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Amerikaanse olieraffinaderijen zijn sinds 2005 door de wetgeving nodig om 15 miljard gallons (68 miljard liter) van maïs-gebaseerde ethanol elk jaar in de Amerikaanse benzine te mengen.
In het VK heeft E10 -benzine – die 10 procent ethanol bevat – E5 -benzine (vijf procent ethanol) vervangen als het basistype van loodvrij in september 2021. Dit zou de regering CO2 -uitstoot met 750.000 ton per jaar verminderen – equivalent om 350.000 voertuigen op benzine van de weg te nemen.
Terwijl in de VS ethanol voor benzine afkomstig is van maïs, komt het in het VK af van materialen zoals lage graden, suikers en verspilling van hout.
Ga nu naar onze duurzaamheidshubpagina voor meer informatie over milieuvriendelijke autorijden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *