Nieuwe 2022 Subaru WRX gelanceerd met 267 pk Flat-Four Boxer Engine

Subaru heeft eindelijk de wraps van de volgende generatie WRX gehaald en, hoewel het merk de banden met het World Rally Championship enkele tijd geleden heeft verbroken, heeft dit nieuwe model enige tijd geleden. Behoudende een bekend scala aan componenten waardoor de vorige auto zo boeiend was om te rijden.
Inwoners van het VK zullen echter tot een extreme moeite moeten gaan om er een in handen te krijgen, omdat Subaru, ondanks zijn populariteit hier, de WRX van de vijfde generatie niet naar Groot-Brittannië zal brengen. Voor nu is de enige bevestigde markt van de auto de Verenigde Staten.

Top 10 beste hete hatchbacks om 2022 te kopen

Het bedrijf heeft de vorige generatie WRX uit zijn Britse line-up gekozen, met de Limited-Run WRX STI Final Edition die het einde van de modellijn markeerde. En gezien de focus van Subaru op SUV’s in het VK, is het onwaarschijnlijk dat we de auto officieel zullen zien geïmporteerd.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De nieuwe WRX wordt aangedreven door de bekende flat-four benzinemotor van Subaru, hoewel verplaatsing is verbeterd van 2,0 liter tot 2,4 liter. Dit, samen met een nieuw turbola -systeem, produceert 267 pk en 350 nm koppel.
De motor is standaard gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak met zes versnellingen, hoewel een achttrapsautomaat kan worden opgegeven als een optionele extra. Elke versie van de nieuwe WRX wordt ook standaard geleverd met vierwielaandrijving.
De nieuwe WRX van Subaru is gebaseerd op het Global -platform van Subaru, dat wordt gedeeld met de Outback, Levorg en Forester – en waarvan het bedrijf zegt dat hij enkele verschillende verbeteringen brengt ten opzichte van het chassis van de vorige auto.
15

Het verbeterde gebruik van structurele lijmen houdt in dat de totale torsiestijfheid van de nieuwe auto 28 procent groter is dan die van het oude model, terwijl de suspensiestruts ook 75 procent stijver zijn. De ophanging zelf heeft nu ook een langere slag dan voorheen, waarvan Subaru zegt dat de auto beter omgaat met ongelijke oppervlakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *