Hoe Google Maps een plezier heeft gemaakt voor de Lazier onder ons

Toen ik een kind was, was een van de belangrijkste redenen waarom ik een volwassene wilde worden, zodat ik kon rijden. Leren rijden door in de schoot van mijn vader te zitten en het wiel te draaien terwijl hij de pedalen gebruikte, begreep ik dat ik geen hoofd had voor een richtingen. Sterker nog, ik ben waarschijnlijk gemakkelijk verloren zonder duidelijke stapsgewijze instructies. Opgroeien, dacht ik dat dit een grote belemmering zou zijn voor mijn dromen om in de zonsondergang in te rijden, maar het is aangetoond dat het een klein ongemak is. Dit is dankzij de navigatie van Google Maps.

Het is gemakkelijk om plaatsen waar je naartoe wilt zoeken en geen gedoe om er te komen dankzij Google Maps en de navigatiefunctie. (Beeldbron: schermafbeelding)
Rijden in Mumbai is als op zoek naar een zoektocht, er zijn twee items die je moet weten voordat je uiteenzett: de snelste route en waar je kunt parkeren. De snelste route kan een enorme omweg zijn en kan het langst zijn, maar met minder verkeer. Dit is waar Google Maps van pas komt. Zoals iemand die niet zo lang in de stad heeft gewoond, en zich niet zo goed wegen onthoudt, is de app een zegen. Dit gaat verdubbelen voor wanneer ik naar nieuwe plaatsen reist. Ik impliceer een deel van de reden waarom ik een goede set hoofdtelefoons in het VK heb gekocht, was dat ik naar Google kon luisteren, zonder aanwijzingen te geven zonder alsof ik geen idee had waar ik naartoe ging.

Brain Drain

Er is de hele tijd een nadeel aan het gebruik van kaarten. Talrijke verschillende onderzoeksprojecten hebben aangetoond dat, afhankelijk van de app om te begeleiden, je cognitieve vaardigheden kunt verlagen, met name het geheugen en analytische gebieden van de hersenen. Er is het bekende geval van de London Taxi Chauffeurs wiens taak hen vereist om alle wegen in de stad te onthouden, ook bekend als “de kennis”. Een studie onder leiding van professor Eleanor Maguire van de Wellcome Count on Centre for Neuroimaging bij University College London, toonde een groter volume grijze materie – de zenuwcellen in de hersenen waar de verwerking plaatsvindt – in een gebied dat bekend staat als de achterste hippocampus en minder de voorste hippocampus in vergelijking met niet-taxichauffeurs.

Iemands geheugen kan worden verzwakt door deze app te vaak te gebruiken. (Beeld Bron: Flickr, Tumblr, & WordPress)
Al deze wetenschap impliceert dat door afhankelijk van de smartphone-app om ons te begeleiden, we onze hersenen minder gebruiken, en houden van een deel van het lichaam, wanneer het minder It-atrofieën wordt gebruikt. Véronique Bohbot, een hoogleraar psychiatrie aan de McGill University in Montreal heeft een sombere vooruitzichten op dit gezegde dat het kan leiden tot verlies van geheugen en een groeiend langetermijnrisico op dementie.

Rijplezier

De kaartentoepassing neemt het gedoe om een ​​route te herinneren of een uur lang te plannen (elke reis in Mumbai is ongeveer zo lang). Het is alsof je je eigen co-piloot hebt die je aanwijzingen geven, waardoor de concurrerende rijomgeving en de hobbelige wegen een rally-fase voelen. Ik heb geleerd zich te concentreren op het rijden beter en soepeler in plaats van af te vragen welke route om te nemen. Vooral op deze wettelo-wegen helpt het om in het oog te houden voor de willekeurige voetgangers die over een slecht verlichte weg lopen, of de fietser die opeens een patrijspoort te vermijden.

Kaarten kunnen ertoe toestaan ​​dat u zich in de drive geneest en focussen op het innemen van de sites in plaats van te concentreren op de route. (Beeldbron: Wikipedia Commons)
Terwijl het onderzoek het tegenovergestelde toont, heeft mijn ervaring met Google Maps me geleid om talloze nieuwe wegen te leren en heeft het eigenlijk geholpen om mijn mentale kaart van Mumbai, Londen, Bristol, Cardiff, Pune en een paar andere steden uit te breiden. Ik kan echter geen argument maken voor de grootte van mijn hippocampus.

De weg minder reisde

Ondanks de enorme hoeveelheid hulp Google Maps biedt, er zijn momenten waarop de route suggereert het is zeker niet degene die je wilt nemen. De app zoekt altijd naar de snelste route met de minste hoeveelheid verkeer. Dat in sommige gevallen betekent dat, Google gelooft snijden via een smalle sloppenwijk weg is sneller dan de hoofdweg. Hoewel dit waar in termen van tijd kan zijn, het aantal auto’s geparkeerd in de straat, de mensen, de dieren en kraampjes gedeeltelijk blokkeren van de weg, en de algemene onbehagen van het invoeren van een dergelijk gedeelte maken het martelende te doorkruisen.

Kaarten per ongeluk kan leiden u naar plaatsen die je nooit willen om door te gaan, maar het zorgt er altijd voor u uw bestemming bereikt. (Afbeelding bron: Wikipedia Commons)
All-in-all, kaarten heeft gemaakt rijden veel meer van een genoegen dan vroeger te zijn, maar ik denk dat sommige van deze road trip magie verloren is gegaan. Het voordeel van Google Maps is onmiskenbaar maar een deel van gaan op een road trip naar een onbekende plaats is de weg kwijt, iets nieuws te vinden en niet ontdekt, en het vinden van je weg terug. Dat is wat zorgt voor een goed verhaal met een drankje, is het niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *