Rijbewijs geldigheid verlengd met 11 maanden

Het Chauffeur- en Car Licensing Agency heeft een nog meer uitbreiding aangekondigd van de geldigheid van de rijbewijzen van fotokards, met degenen wier kaarten zouden vervallen tussen 1 februari en 31 december 2020 automatisch 11 -Months toegevoegd aan de vervaldata van hun kaarten.
De verhuizing volgt op een verlenging van zeven maanden aangekondigd in juni, die van toepassing was op degenen wier licenties zouden vervallen tussen februari en eind augustus. Door de regeling uit te breiden, die ook van toepassing is op het recht van automobilisten om te rijden, zal de DVLA tot het einde van het jaar de druk verlagen, zowel op zijn eigen personeel als automobilisten.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Een aantal CAR -expresslezers hebben contact met ons opgenomen dat de DVLA traag is geweest in het verwerken van toepassingen met betrekking tot zowel auto’s als licenties. Net als tal van andere organisaties is de DVLA getroffen door het coronavirus, en wordt het personeel gevraagd om vanuit huis te werken en tekorten aan werknemers te lijden vanwege ziekte. Het rijbewijs fotokard werd geïntroduceerd in 1998 en, met meer dan 45 miljoen licenties in omloop, is het beheren van de 10-jarige kaarten een belangrijke uitdaging.

Het huidige autogebruik op vergelijkbare niveaus tot mei 2020 ondanks lockdown

Julie Lennard kondigde de uitbreiding van de uitbreiding aan, de CEO van de DVLA, zei dat het kunnen zijn “een levenslijn voor miljoenen mensen” en de extensie van de fotokard “zal garanderen dat chauffeurs in deze voortdurende onzekere tijden zich geen zorgen hoeven te maken over de beheerder of de bijbehorende kosten bij het vernieuwen van hun licenties.
Lennard voegde eraan toe: “De extensie op korte termijn is automatisch en chauffeurs hoeven niets te doen. Bestuurders die zich al hebben aangemeld om hun rijbewijs voor fotokard te verlengen of het recht om te rijden, kunnen doorgaans doorgaan terwijl we hun aanvraag aanmelden die ze niet hebben verteld door hun arts of opticien dat ze niet zouden moeten rijden. ”
Klik hier om te lezen hoe de nieuwe auto -industrie lijdt tijdens de coronaviruscrisis …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *