MOT -testveranderingen om moeilijk te worden op de emissie- en veiligheidskit

De MOT -test moet strenger worden gemaakt, waarbij auto’s in de toekomst veel strengere emissiedoelen moeten halen, volgens het Chauffeur and Car Standards Agency (DVSA) . De jaarlijkse roadworthiness cheque zal ook worden bijgewerkt om te garanderen dat recente ontwikkelingen in veiligheidstechnologie worden geïnspecteerd om een ​​goede werking te garanderen.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Neil Barlow, hoofd van het MOT -beleid bij de DVSA, zei: “Het MOT zal moeten veranderen als het nuttig is, zowel in termen van veiligheidssystemen als emissies.”

MOT TEST CHECKLIST: topsuggesties om uw auto te helpen voor het eerst te passeren

“Fabrikanten doen veel moeite om een ​​behoorlijk whizzy -technologie te ontwikkelen die op moderne auto’s met interne verbrandingsmotoren gaat”, zei Barlow. “We zullen waarschijnlijk beter willen zijn om te controleren of die systemen zullen werken zoals ontworpen.”
Barlow voegde eraan toe dat hoewel “er niets onmiddellijk is” in de pijplijn met betrekking tot het moeilijk maken van de test, hij “graag dat we in de richting van” strengere emissietests en inspecties van veiligheidssystemen krijgen.
Het is onwaarschijnlijk dat de MOT -test zo streng wordt dat auto’s zouden moeten voldoen aan de emissielimieten die ze raken toen ze het type goedkeuring doorlopen, omdat motorkleding en andere aspecten van afbraak impliceren dat auto’s vaak minder schoon worden naarmate ze ouder worden.
“Dat is duidelijk niet terug naar het fabrieksontwerp en moet een service zijn die betaalbaar is voor de industrie”, zei Barlow. Hij voegde eraan toe: “Er is geen verandering gepland dat er een datum is, maar dit is de richting van het reizen – emissies zullen essentieel zijn om te controleren … het is waarschijnlijk duidelijk als we vooruit kijken, dat als we in het algemeen naar beneden willen rijden Emissieniveaus … We moeten controleren of auto’s optreden terwijl ze zijn ontworpen. ”

WLTP- en RDE -economie en emissietests uitgelegd

Zo’n moeilijkheid van emissiecontroles zou gedeeltelijk worden gedreven door nationale emissiedoelen voor het collectieve voordeel van het land, zei Barlow: “Die overheidsdoelen zijn voor ons, toch? Ze zijn voor ons en onze gezondheid. Het gaat niet om het vervullen van de doelstellingen van de Draconische overheid, het gaat om het verbeteren van onze gezondheid, en als we auto’s beter kunnen houden zoals ze zijn ontworpen, zou dat een goede zaak moeten zijn. ”
Geavanceerde veiligheidssystemen die moeten worden gecontroleerd op een mottime
Wat betreft de veiligheid, zullen alle nieuwe auto’s die vanaf 2022 in Europa worden verkocht, verschillende veiligheidssystemen moeten hebben, waaronder intelligente snelheidsondersteuning (een vorm van snelheidsbegrenzer) en autonome noodremmen en rijstrookhulp. Systemen zoals deze, waar gemonteerd, kunnen in de toekomst deel uitmaken van de MOT -test, hoewel welke technologieën zouden worden gecontroleerd, nog moeten worden beslist.

“We praten over noodremmen”, zei Barlow. “Vanuit het perspectief van een automobilisten zou je kunnen zeggen:” Nou, ik zou verwachten dat dat wordt getest “. Maar wat zijn de faalmodi? Wat vinden we met de ervaring dat dit een tijdje in dienst is? Gaat het eigenlijk fout? Op welke manieren gaat het fout?

Veiligste auto’s die te koop zijn in het VK

“De dingen die we willen testen, zijn het spul dat misgaat. Het heeft geen zin om dingen te testen die uiterst betrouwbaar blijken te zijn. Ik zeg niet dat [AEB] het een of het andere is van die … maar we moeten ervoor zorgen dat het bewijs is gebaseerd, wat we in de test opnemen. ”
VENNOOTSCHAP

Wilt u uw auto verkopen?
Vind uw beste aanbieding van meer dan 4.000 dealers en verkoop voor maximaal £ 1.000 meer. Het is zo makkelijk.

Verkoop uw door de Carry ‘Excilt’trustpilot

Barlow benadrukte dat fundamentele cheques, zoals ervoor zorgen dat Tyre-treden van de juiste diepte zijn, altijd de kern van het MOT zouden zijn en zeggen: “De basisprincipes zijn echt belangrijk, en we willen die niet verliezen”.
Wat is uw mening over het moeilijker testen van emissie en veiligheidskit die in het MOT wordt gebracht? Doe mee met het argument in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *