Ford Focus RS-eigenaren hebben volledig gratis reparatiewerkzaamheden geleverd voor ‘White Smoke’ Problem

Ford heeft gereageerd op meldingen van motorfouten en witte uitlaatrook op de vroege RS-ontwerpen van de derde generatie door eigenaren van auto’s een volledig gratis te bieden inspectie en reparatie.
Eigenaren kunnen kiezen voor de vrijwillige inspectie, ongeacht de garantie of kilometerstandstatus. Ford is momenteel bezig met het contacteren van eigenaren in heel Europa en in het VK.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• Voertuig herinnert aan: wat u ook moet weten
Het probleem associeert met de pakking van de cilinderkop aangepast aan het 345bhp 2.3-liter EcoBoost viercilindersysteem onder de motorkap. Er wordt aangenomen dat het warm gecreëerd door de motor leidt tot kleine vervormingen in het cilinderblok, wat betekent dat de koppakking het blok niet effectief kan afdichten.
Witte uitlaatrook wordt gecreëerd door koelvloeistof die in de cilinders lekt, waardoor ook een verkeerde factoren ontstaan ​​bij het opstarten.
Ford stelt dat dealers worden geïnstrueerd om het koelsysteem van de auto te testen en de pakking van de cilinderkop te vervangen, naast de cilinderkop indien nodig, zonder kosten voor de klant. De exact dezelfde 2.3-liter motor wordt ook gebruikt in de Mustang, maar er wordt momenteel niet aangenomen dat het hier een probleem presenteert.
Ontdek hier waar de Ford Focus RS is in onze Run Down of 2018’s Finest Hot Hatchbacks hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *