‘Vietnam’s vinfast zou zelfs beter kunnen zijn dan Kia’s Kia’

Er is nu mis met een pakkende one-liner, maar de vaak herhaalde claim die zoiets gaat als ‘de overstap van interne verbranding naar puur-elektrische auto’s is de grootste auto Verander ooit in de geschiedenis van de auto -industrie ”is niet goed, vermoed ik.
Als je echt moet weten wat de grootste verbetering was (en dat is nog steeds), is hier in de laatste meer dan 100 jaar autogebouw-Asia.

Nieuwe Vinfast VF E35 Electric SUV onthuld als Tesla Model Y Rival

In de jaren zeventig brak de eerste Aziatische autofabrikant – Japan – het “kartel” van Europa/Noord -Amerika door kopers in modellen te verleiden met veel meer waar voor hun geld en betere kwaliteit. Een decennium of twee later lanceerde Zuid -Korea – een nog kleiner land met veel minder mensen – zich ook als maker van waardeauto’s voor export. Het naburige China sprong ook op de bandwagon. Resultaat? In de afgelopen jaren is het trio volledig opgeruimd door collectief veel meer dan de helft van de auto’s van de wereld te bouwen, waardoor de Aziaten de onbetwiste, onaantastbare wereldkampioenen worden.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Maar wie en wat in Azië is het volgende grote ding? In zekere zin bestaat zo’n land al. Het is India, maar het heeft een probleem daarin (in tegenstelling tot de dominante “Big 3”, die auto’s bouwen en exporteren, bijvoorbeeld, wereldwijd erkende en gewenste Toyota, Hyundai en MG -badges), hebben de Indianen geen naamplaat Showrooms hunkeren naar. Voorlopig zouden Tata of Hindustan-Badged-auto’s het niet in westerse showrooms snijden. Evenzo bouwen Indonesië, Maleisië en Thailand elk honderdduizenden auto’s per jaar, maar zijn ook verstoken van merken van eigen bodem die een beroep doen op voldoende grote aantallen kopers in het buitenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *