Het Britse merk EAV onthult Modular Electric Van

Oxford-gebaseerde elektromobiliteitsbedrijf Electric Assisted Vehicles, heeft een concept onthuld voor een nieuw pure-elektrisch bedrijfsvoertuig. Het wordt de lichtgewicht binnenstedelijke oplossing of kortweg LINCS genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een stedelijke leveringsauto die is gemaakt om een ​​drukke stad en de omliggende stadsdelen te bedienen.
LINCS is gebouwd op een aluminium skateboardchassisplatform en wordt aangedreven door twee in-Hub elektrische motoren van EV-aandrijfmaker Saietta Group in Bicester.

De in het VK gevestigde aankomst onthult elektrisch paneel busje met modulair batterijsysteem

EAV heeft de grootte van de batterij nog niet bekendgemaakt, maar het bedrijf heeft gezegd dat elke eenheid voldoende elektrische energie kan opslaan voor een maximaal bereik van 100 mijl in de stad. Het modulaire systeem geeft aan dat de batterij gemakkelijk kan worden verwijderd, en liet erop wijzen dat de LINCS is gemaakt met batterijwissingsstations in plaats van punten in gedachten als de primaire bron van tanken.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Het LINCS -platform is ook volledig modulair in termen van carrosserie. De cabine van de bestuurder kan aan de rechter- of linkerkant van de auto worden vastgeschroefd om zowel de Britse als de Europese markten te passen, terwijl de achterkant kan worden geconfigureerd als een overdekte bestelwagen, een open pick-up of een dropside-lader.
EAV zegt dat het het LINCS-platform Future heeft opgeleverd met een arsenaal aan sensoren en software, klaar voor wanneer autonoom-compatibele auto’s de norm worden. De carrosserie van het voertuig is ook gemaakt van volledig recyclebare samengestelde materialen.
3

Een ander kenmerk van de LINCS is een “road trein” -functie, waarmee meerdere auto’s aan elkaar kunnen worden geketend en werken zoals de HGV Road -treinen die bekend zijn op het Highway Network van Australië.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *