Het verschil tussen FWD, RWD en AWD

Wanneer gesproken wordt over auto’s, een van de meest opvallende verschillen is beschikbaar in de aard van hun configuratie. Of voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, elke auto en truckconfiguratie heeft zijn voordelen en nadelen. Sommige verzekeringsmaatschappijen de vordering van de hoeveelheid extra tractie gebruikt door all-wheel drive auto’s en vrachtwagens maakt ze de beste, terwijl anderen suggereren dat achterwielaandrijving zorgt voor het meeste plezier. De realiteit is dat geen van hen is ‘beter’ dan de anderen. Het draait allemaal om het krijgen van de beste voordeel voor de markt van het bedrijf probeert te richten. Elke configuratie brengt een wijziging van de rijstijl zo goed benut.

Voorwielaandrijving (FWD)

Sinds 2004, BMW maakte de 1-serie een RWD auto’s en vrachtauto’s hoewel dat zal modificatie met de invoering van de volgende generatie in 2017 (bron van het beeld: BMW druk Site)
De meeste kleinere auto’s en vrachtwagens (lees huishoudelijke hatchbacks als sedans) worden ontwikkeld als voorwiel aangedreven auto’s. De reden hiervoor is dat ze zijn meer betaalbaar te bouwen, nemen de minste hoeveelheid ruimte, maar ook het minst te evalueren. Met de motor aan de voorkant van deze auto’s, is het logisch om macht te hebben naar de voorwielen.

Een uitzondering hierop was de BMW 1 Serie. Het was de enige hatchback met achterwielaandrijving configuratie al is dat niet meer het geval. De volgende generatie 1 serie zijn voorwielaandrijving platform delen met de kleine Clubman. Dit zal bevrijden gebied aan de achterzijde (gebrek aan een transmissie tunnel naar de achterwielen), alsook zullen de kosten aanzienlijk omlaag voor de maker te brengen (en misschien voor de consument).

Achterwielaandrijving (RWD)

Mazda MX-5 is opgevat als auto’s en vrachtwagens van de bestuurder gezien dat haar oprichting in 1989, dankzij de voorin geplaatste motor RWD ontwerp (bron van het beeld: Mazda UK)
Achterwielaangedreven auto’s en vrachtwagens hebben een track record voor het zijn sportiever, evenals een stuk leuker om te rijden. blik op rave evaluaties voor BMW 3-serie (vooral de oudere E46 alsmede E92 M3s) of de Mazda MX-5 voor het bewijs. Vanuit een mechanisch stand punt maakt deze zin. dat de voorwielen het draaien terwijl de achterwielen macht gesteld aan het asfalt produceert een taakverdeling en helpt hanteren. In tegenstelling FWD auto, torque sturing, het verschijnsel dat stuurinrichting versnelling effecten van de auto’s niet gebeurt waardoor ze enigszins veiliger te rijden in dat opzicht.

Aan de andere kant, RWD auto’s en vrachtwagens hebben een neiging tot overstuur triggering auto’s en vrachtauto’s uit te draaien van de controle. Drifting is afhankelijk van overstuur, ziet er geweldig uit en zorgt voor een geweldige show maar het regelen van overstuur is een vaardigheid set één verordend na verloop van tijd, evenals de praktijk.

De meeste auto’s en vrachtwagens met deze configuratie zijn voorste en geplaatste motor en achterwielaandrijving aangedreven, wat resulteert in een veel gelijkmatiger verdeling van het gewicht en het verbeteren van de balans. Echter, FWD auto’s en vrachtwagens hebben een voordeel (naast een veel meer kosteneffectief te bouwen) over RWDs, met name in gladde omstandigheden, want er is nog veel meer gewicht op de wielen die behoefte tractie.

Vierwielaandrijving (AWD)

De Subaru Impreza’s AWD-systeem heeft het verdiend een naam in de rallysport (bron van het beeld: innovatieve Commons)
Deze configuratie van de macht verzenden naar alle vier de wielen levert de beste tractie en combineert het beste van beide, FWD en RWD. Echter, het is normaal gesproken nogal omvangrijk, toegang tot gebied, evenals het toevoegen van een aanzienlijke hoeveelheid gewicht om een auto. Bovendien is het absoluut een stuk duurder om te installeren. Het extra gewicht kan van invloed zijn behandeling een auto van de remweg van de auto, evenals brandstofverbruik.

De video hieronder kort en bondig demonstreert rijstijlen wijziging op basis van de configuratie. Je kunt precies zien hoe de AWD auto’s en vrachtwagens te zetten in een veel meer constante wijze, precies hoe FWD auto’s en vrachtwagens voldoen aan een soortgelijke baan, maar ook precies hoe de eenzame RWD BMW powerslides met de hele zaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *