Bugatti Legends: Veyron Ettore Bugatti onthuld

Bugatti heeft zijn zesde en uiteindelijke model gelanceerd in de serie ‘Les Legendes de Bugatti’. Het laatste deel van het exclusieve assortiment eert Ettore Bugatti, oprichter van het merk, en haalt inspiratie uit de Type 41 Royale.
De Veyron Ettore Bugatti wordt ingesteld op de Pebble Beach Concours d’Elegance, naast de vijf andere Bugatti -legendes, die de serie vormen. De productie zal worden beperkt tot slechts drie modellen, elk met een prijs voor € 2,35 miljoen (£ 1,8 miljoen).
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• 400e Bugatti Veyron verkocht
Het exterieurontwerp is gebaseerd op de Ettore Bugatti van de andere legendemodellen en is gebaseerd op de 1932 Type 41 Royale. Het voorste gedeelte is afgewerkt in handgepolijst aluminium, inclusief de motorkap, vleugelspiegels en deurgrepen-een primeur voor Bugatti. De achterkant is afgewerkt met donkerblauw blootgestelde koolstof.
De lichtmetalen wielen zijn ook een exclusieve functie. Eerst gemaakt door Ettore Bugatti zelf, zijn de diamantgesneden velgen kleur gekoppeld aan de buitenafwerking. De handtekening van de oprichter van het bedrijf is ook gegraveerd in de oliedop en geschilderd in zilver.
Binnenin sleurt verschillende leer het interieur, met het zonneproces voor het leer op het dashboard, de middenconsole en het tandwielniveau ongeveer zes maanden. De blootgestelde blauwe koolstofafwerking is ook te vinden op de deurafwerkingen en deksel van de achterste middenbox.
Net als bij de andere legendes is de Ettore Bugatti gebaseerd op de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Het wordt aangedreven door een 1.184 pk 8.0-liter W16-motor die 1500 nm koppel ontwikkelt, in staat tot 0-62 mph in 2,6 seconden en topsnelheid van 254 mph.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *